39 de trepte


Cand: 22 Mar 2014
Ora:19:00
0
482

Sâmbătă, 22 martie, Teatrul Nottara aduce în scenă piesa 39 de trepte – o adaptare a romanului omonim scris de John Buchan, cu 4 actori care joacă peste 50 de roluri. 

Romanul "de mister" al lui John Buchan, unul dintre cele mai cunoscute ale sale, a atras atenția lui Alfred Hitchcock. Lucrând cu scenaristul Charles Bennet (The Man Who Knew Too Much), Hitchcock a realizat o variantă mult mai elegantă și misterioasă a celor 39 de trepte. De la această variantă a pornit Patrick Barlow în adaptarea sa pentru scenă. Piesa 39 de trepte a primit 2 premii Tony, după ce fusese nominalizată la 6 categorii. 

Varianta de la Nottara a piesei 39 de trepte este o adaptare dinamică și cu umor a piesei lui Barlow. Richard Hannay este acuzat pe nedrept de crimă atunci când o femeie misterioasă este omorâtă în apartmentul său de la etajul I. Hannay pornește într-o călătorie în Scoția pentru a elucida misterul celor 39 de trepte.

Piesa, în regia lui Petre Bokor, a avut premiera în 2010. Din distribuție fac parte Alexandru Jitea, Luminița Erga, Alexandru Mike Gheorghiu (toți trei apar în Titanic Vals, la Teatrul Nottara) și Adrian Văncică (Panică, cu Alexandru Jitea).

Piesa începe la ora 19:00 și durează 2 ore, fără pauză. Biletele se găsesc la casa de bilete sau pe Eventim – cu 10% mai scumpe decât la casa de bilete: Categoria I – 38 RON, Categoria II – 32,08 RON, Categoria III – 19 RON.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here