A doua editie a Festivalului Jazz in Church la Biserica Luterana

  0
  390

  În perioada 3-6 aprilie, va avea loc cea de-a doua ediție a Festivalului de Jazz – Jazz in Church. Spre deosebire de anul trecut, publicul va putea urmări atât proiecte de jazz, cât și muzică contemporană.  

  Printre artiștii invitați se numără Michael Portal (clarinet, Franța), unul din părinții jazz-ului modern francez, Irène Schweizer (pian, Elveția) și Pierre Favre (tobe, percuție, Elveția) – al căror parteneriat de jazz datează din 1966 și este unul dintre cele mai longevive, John Potter (voce, Marea Britanie) – membru în Hillard Ensemble vreme de 18 ani, participant al proiectului Downland Project, un proiect ECM de reinterpretare în cheie contemporană a cântecelor renascentiste, primul album fiind distins cu premiul Sunday Times pentru albumul anului.

  Biserica Luterană va fi totodată și gazda unor nume în curs de afirmare, precum Vincent Peirani (acordeon, Franța), Marcin Masecki (pian, Polonia) – unul din bursierii Berklee sau Zsòa Boros (chitară, Ungaria) – tânără debutantă la ECM cu albumul En Otra Parte.

  Una dintre marile suprize ale Festivalului esteproiectul muzical prezentat în premieră de britanicul Ambrose Field pentru vocea lui John Potter, susținută de un cvartet de coarde. Proiectul-premieră din seara de 4 aprilie nu poartă deocamdată un nume de scenă. Cu siguranță însă, muzica va fi perfect integrată în spațiul auster al bisericii Lutherane. Compozitorul însuși va participa la repetițiile din București și la spectacolul inaugural.

  Program JAZZ IN CHURCH, ediția a doua:

  Joi 3 aprilie: 

   ora 19.00: Zsofia Boros (chitară) -Ungaria

   ora 20.00: Michel Portal (clarinet, saxofoane)/ Vincent Peirani (acordeon) – Franța

   Vineri 4 aprilie: 

   ora 19.00: Marcin Masecki (pian)/ Pawel Szamburski (clarinet) – Polonia

   ora 20.00: Ambrose Field (compoziție)/ John Potter (voce) & String QUARTET -Marea Britanie/România

   Samabata 5 aprilie: 

   ora 19.00: Markus Stockhausen (trompetă)/ Tara Bouman (clarinet bas) -Germania

   ora 20.00: Irene Schweizer (pian)/ Pierre Favre (tobe percuție) -Elveția

   Duminică 6 aprilie: 

   ora 19.00: Mihai Balabas (chitară)/ Călin Torsan (instrumente de suflat) -România

   ora 20.00: Stefano Battaglia (pian)/ Michele Rabbia (percuție) -Italia

   Biletele și abonamentele sunt disponibile online pe eventim.ro și în rețelele magazinelor Germanos, Orange, Vodafone, Domo și în librăriile Humanitas și Cărturești. Biletele pot fi achiziționate în regim de spectacol pe seară la prețul de 75 lei sau ca abonament pentru cele 4 seri, la prețul de 225 lei.
   

  Informațiile suplimentare pot fi obținute la adresa office@jazz.ro sau la telefonul 0730106801.

  Galerie video

  LASĂ UN COMENTARIU

  Please enter your comment!
  Please enter your name here