Alonzo King Lines Ballet – spectacol JTI de dans contemporan

0
825

Coregraful american Alonzo King si compania lui de dans contemporan Lines Ballet vin la Bucuresti in cadrul noului eveniment de dans contemporan organizat de JTI Romania. Spectacolul, programat pentru 17 noiembrie 2012, ora 19.00, va avea loc pe scena Teatrului National Bucuresti

Alonzo King, originar din San Francisco, a conceput coregrafia unor trupe de dans importante precum Bejart Ballet, Alvin Ailey sau Les Ballets de Monte Carlo. Distins cu multe premii (Danza&Danza Best Choreography Award, US Artists Fellowship, Isadora Duncan Award etc.), Alonzo Kingeste recunoscut pentru capacitatea de a modela si armoniza stilurile diferite ale dansatorilor pe care ii indruma, valorificandu-le insa individualitatea creatoare. Ca si ars poetica, Alonzo si-a propus sa isi aduca artistii in punctul in care miscarea autentica este posibila prin intermediul intuitiei si al energiei constiente care domina si coordoneaza corpul.

In cadrul spectacolului din Bucuresti, publicul va urmari secventele coregrafice Dust and Light si Rasa. Prima dintre acestea, conceputa pe fundalul muzicii baroce si corale, a fost descrisa ca o autentica "poezie in miscare" de editorialul Boston Globe, datorita experientei vizuale deosebite in care lumina sustine si invaluie miscarile dansatorilor. 

Al doilea moment din program, Rasa, se desfasoara pe acordurile compozitiilor lui Zakir Hussain (laureat al premiilor Grammy), imbinand traditia muzicala indiana cu limbajul dansului contemporan.

Biletele costa 50, 150, 200 si 300 lei si sunt oferite de Eventim.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here