Anim’est 2012 – sectiunea Minimest & atelier de animatie

  0
  374

  Ca in fiecare an, şi cei mai mici iubitori ai animaţiei sunt asteptati la Festivalul Anim’est, la secţiunea specială Minimest. Pentru prima dată însă, cele 17 scurtmetraje selectate la Minimest intra in competitie pentru trofeul sectiunii.

  Pe langa cele 17 scurtmetraje selectate, organizate in trei calupuri in functie de grupe de varsta: Minimest 1 – peste 7 ani, Minimest 2 – peste 6 ani, Minimest 3 – intre 3 – 6 ani, sectiunea a pregatit pentru cei mici, dar nu exclusiv pentru ei, proiectiile lungmetrajelor de animatie Puss in Boots, Madagascar 3,  Den kæmpestore bjørnThe Great Bear (Danemarca, 2011) si Die Konferenz der TiereAnimals United (Germania, 2010).

  Proiectiile vor avea loc la Cinema Studio (cu exceptia lui Die Konferenz der Tiere, care va fi proiectat si la Cinema Patria), iar pretul unui bilet este de 5 lei. Gasesti programul proiectiilor aici.

  De asemenea, copiii vor putea sa isi dezvolte creativitatea intr-un atelier care suna foarte interesant. 15 copii intre 8 – 12 ani vor lucra impreuna cu trainerul Rebecca Morse in perioada luni 8 octombrie – vineri 12 octombrie, intre orele 16:00-19:00, intr-un atelier al carui rezultat va fi un scurtmetraj de animatie.

  Absolventă în 2008 a cursurilor de ilustraţie şi animaţie ale universităţii de artă Emile Cohl din Lyon, Rebecca a lucrat ca ilustrator de jocuri video, a desenat un roman grafic de 90 de pagini,  specializandu-se în benzi desenate, manga şi nuvele grafice. A lucrat câţiva ani pentru Atelier d'Animation d'Annecy, Franţa (AAA), organizaţie cu peste 40 de ani de experienţă în familiarizarea copiilor şi a adolescenţilor cu tehnicile animaţiei traditionale, implicându-i în întregul proces de creare a scurtmetrajelor animate.

  Perioada de înscrieri la atelier: 19 septembrie – 1 octombrie

  Modalitate de înscriere: Trimite fotografia unui personaj de desen animat realizat din hârtie decupată la adresa de e-mail workshop@animest.ro sau prin poştă pe adresa Asociaţia Estenest, Bd. Drumul Taberei, nr. 92, Bl. C7, Ap. 235, Sector 6, Bucureşti

  Galerie video

  LASĂ UN COMENTARIU

  Please enter your comment!
  Please enter your name here