Apa de mina


Cand: 26 Nov 2015
Ora:19:00
0
886

Spectacolul Apă de mină urmăreşte vrea o scoatere a dramelor aparţinând regiunilor miniere din zona ştirilor despre înfruntări sociale violente pentru a le permite să respire cutremurător în lumea teatrului. Regizată de Csaba Szekely, piesa de teatru face parte din Trilogia minelor (2010), ce abordează problemele comunităţilor rurale postcomuniste din zonele fostelor explorări miniere -tendinţele suicidare alarmante din rândul populaţiei maghiare (Flori de mină), conflictul româno-maghiar şi mafia defrişărilor (Beznă de mină) şi corupţia din rândul clericilor (Apă de mină). Premiera spectacolului va avea loc pe 26 şi 27 noimebrie 2015, de la ora 19:00, la Teatrul Act din Bucureşti.

Deşi pare concetrată mai mult asupra dramelor din satele de mineri transilvăneni, Apă de mină reflectă de fapt, agonia, speranţa, dezolarea întergii societăţi româneşti postdecembriste, indiferent de religia sau etnia locuitorilor. În piesa lui Csaba Szekely vei găsi un amestec între toate stările omului părăsit, rămas fără perspective unui loc de muncă, demnitate şi orizomturi, de la disperarea înecată în alcoolism la iubirea şi nevoia salvatoare de afecţiune, în ciuda unui mediu angoasant. Despre lumea personajelor din piesa lui, Csaba Szekely avea să declare:

LumeaApei de mină este o lume unde mina e închisă, dar oamenii sunt şi mai închişi. Unde iubirea poate ajunge departe, dar universul se termină la satul vecin. Unde băutura e otrăvitoare şi poezia nu are rimă. Este o lume în care tragedia e la ordinea zilei și fiecare încercare de a evada sau măcar de a găsi un sens în acest întuneric poate provoca un nou dezastru. Şi totuşi merită să încerci.

Rolurile vor fi interpretate de actorii: Ioan Coman, Alexandru Potocean, Virginia Mirea, Alin Florea, Irina Antonie. Scenografia este semnată de Vladimir Iuganu, iar muzica este aleasă de Bobo Burlăcianu.

Preţul unui bilet pentru acest spectacol este de 35 de lei.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here