Balkanik Festival – editia 2013

0
612

Balkanik Festival, primul festival autohton de muzică şi cultură balcanică, se desfăşoară anul acesta între 13 şi 15 septembrie în obişnuita Grădină Uranus din Bucureşti. Ediția 2013 celebrează 100 de ani de la nașterea Mariei Tanase și 50 de ani de la dispariția ei printr-un recital susținut de Alexandru Bălănescu Quartet, pe care îți recomandăm să nu îl ratezi.

Concertul va avea loc sâmbătă, 14 septembrie, și va fi însoțit de proiecții din arhiva de filme a Mariei Tanase și de efecte vizuale semnate Klaus Obermaier.

La Balkanik Festival 2013 vor concerta încă cinci trupe, două româneşti (Fanfara Ciocârlia şi Taraf de Haidouks), celelalte trei din Bulgaria (Kottarashky & The Rain Dogs), Ungaria (Mitsoura) şi Serbia (Kal). Fanfara Ciocârlia – considerată cea mai rapidă fanfară din lume- este probabil cea mai consacrată, cunoscută pentru faptul că a semnat coloana sonoră a filmelor Borat (2006) şi Gegen die Wand (2004), premiate la festivalurile internaţionale de film.

Muzica lăutărească se îmbină cu influenţe contemporane, cei de la Kottarashky & The Rain Dogs propunând, de exemplu, un amestec muzical etno-electronic.

Pe lângă concerte, în cadrul festivalului vei putea urmări şi proiecții de film în aer liber, vei putea vedea expoziții de pictură, fotografie și obiecte tradiționale, spectacole de dans şi de circ sau vei putea încerca mâncăruri tradițional balcanice.

Prețul unui abonament pentru cele 3 zile de festival este 130 lei, dar până pe 6 septembrie îl poţi cumpăra cu o reducere de 25 %, adica la pretul de 98 de lei. Biletul pentru o singura zi este de 50 lei.

Biletele și abonamentele pot fi achiziționate din rețeaua Eventim si de pe eventim.ro, myticket.ro, Sala Palatului, Diverta, magazinele InMedio,  bilete.ro, Germanos, Poșta Română, magazinul Muzica, librăria Mihai Eminescu, stația de metrou Unirii 1 și casieria Palatului Național al Copiilor.

 

PROGRAM

Vineri, 13 septembrie: Kal  din Serbia, Fanfara Ciocârlia  din Zece Prăjini

Sâmbătă, 14 septembrie: Alexandru Bălănescu Quartet, Taraful Haiducilor din Clejani

Duminică, 15 septembrie: Kottarashky & The Rain Dogs din Bulgaria, Mitsoura din Ungaria

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here