Bookfest 2014


Cand: 28 May - 01 Jun 2014
0
499

Salonul internaţional de carte Bookfest este apreciat mai ales datorită scriitorilor invitaţi şi reducerilor de preţuri. Anul acesta, evenimentul va fi organizat între 28 mai şi 1 iunie, la Romexpo, în pavilioanele C1, C2, C4 şi C5. Pe lângă titlurile preferate, cititorii vor putea urmări filme legate de cultură, într-un spaţiu amenajat special pentru cinefili.

Programul de vizitare va fi:

29 mai: 10:00 – 20:00

30 mai: 10:00 – 21:00,

31 mai: 10:00 – 21.00

1 iunie: 10.00 – 20.00

În 2014, ţara invitată este Polonia, iar cititorii se vor putea întâlni cu autorii: Dorota Maslowska (Albă ca Zăpada şi rosu bolşevic, Editura Trei), Danuta Walesa (Visuri şi taine, o autobiografie), soţia lui Lech Walesa, membru al rezistenţei anticomuniste şi liderul sindicatului Solidaritatea, Pawel Huelle (tradus la Editura Polirom) sau Janusz Leon Wisniewski (autorul romanului Singurătate pe net, Editura BCC Publishing).

Pe lângă reducerile care pot ajunge şi la 50% în cazul anumitor colecţii, editurile propun lansări şi multe sesiuni de autografe. De exemplu, Grupul Humanitas le oferă cititorilor o nouă traducere din seria celor dedicate lui Mo Yan, laureatul Premiului Nobel pentru Literatura în 2012. Este vorba despre Broaşte, un roman satiric. Tot la standul Humanitas vor fi lansate romanele: Sumki, de Amos Oz, Al patrulea zid, de Sorj Chalandon (Premiul List Goncourt/Le Choix Roumain), Confidentul, de Helene Gremillon (considerată a fi una dintre cele mai bune scriitoare franceze contemporane) şi Abaddon exterminatorul, de Ernesto Sabato.  Pentru cei fascinaţi de modul în care Neagu Djuvara prezintă istoria, Humanitas lansează o ediţie ilustrată a volumului Civilizaţii şi tipare istorice. Admiratorii marelui poet lusitan Fernando Pessoa vor putea găsi Cronica vietii care trece, prezentată şi în cadrul târgului.

Editura Polirompregăteşte corespondenţa filozofului Rene Descartes, alături de o nouă ediţie a volumului Narcotice în cultura română, scris de Andrei Oişteanu. Pentru fanii muzicii punk a fost pregătit volumul autobiografic scris de Patti Smith, intitulat Pe când eram doar nişte puşti. Tot un artist vizionar pentru generaţia lui este şi Dylan Thomas, ale cărui povestiri autobiografice au fost incluse în volumul Portretul artistului ca tânăr câine. Pentru a onora ţara invitată, Polirom a pregătit cartea de povestiri Eram singur şi fericit, lansată chiar în prezenţa autorului polonez Pawel Huelle. Seria de autor dedicată unuia dintre cei mai iubiţi scriitori de origine rusă, Vladimir Nabokov, va fi fi îmbogăţită cu o nouă traducere – Foc palid. Iubitorii avangardei din secolul trecut vor avea şi ei parte de o surpriză – lansarea volumului de teatru din seria ediţiilor de colectie dedicate lui Gellu Naum.

Fanii literaturii universale vor fi aşteptaţi pe 31 mai, de la ora 12:00, la schimbul de cărţi de la standul Editurii Univers. Ei vor putea da un volum mai vechi din colecţia Globus pentru a primi unul nou, în limita stocului disponibil. Editura Univers relansează colecţia Globus, atât de iubită în perioada marilor traduceri dedicate autorilor străini. De anul acesta, coordonatoarea acesti colecţii este Lucia T., cunoscută în lumea dependenţilor de lectură datorită blogului personal. Colecţia a fost reîmprospătată prin titlurile, Speranţa: o tragedie, de Shalom Auslander, şi Max şi felinele, de Moacyr Scliar.

Editura Curtea Vecheîşi aşteaptă cititorii pentru a descoperi memoriile celei care a stat alături de Lech Walesa. Danuta Walesa va purta un dialog cu Emil Hurezeanu despre anii de luptă împotriva dictaturii comuniste, dar şi despre modul în care schimbările politice sunt percepute la nivel individual. Cei pasionaţi de filozofie şi de istorie vor avea parte de lansarea volumelor scrise de Leszek Kolakowski, Este Dumnezeu fericit? şi Prezenta mitului.

Accesul la Bookfest, precum şi la toate evenimentele din cadrul acestuia va fi gratuit.Mai multe informaţii despre Bookfest puteţi găsi pe site-ul oficial.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here