Carrie

0
622

Dintre toate remake-urile genului horror clasic din ultimii 10-15 ani – Psycho (1998), Holloween (2007), The Thing (2011), The Wicker Man (2004), House at the End of the Street (2012), The Uninvited (2011) etc. – niciuna nu a reușit să impresioneze, cu excepța lui Dawn of the Dead-ul lui Zack Snyder (neconsiderand Prometheus ca parte integrantă a universului Alien).

Încercând să fie ceva mai mult decât o reactualizare a originalelor, filmele anilor 2000 eșuează deopotrivă în a surprinde esența creațiilor la care fac trimitere, cât și în a căpăta o individualitate proprie. 

Precedentele nu au descurajat-o pe regizoarea Kimberley Pierce – celebră pentru Boys don’t Cry – care ne pregătește pentru octombrie 2013 o nouă abordare cinematografică a poveștii lui Stephen King despre o liceeană hărțuită de colegi. Înțelegem din trailer că nou găsitele puteri telekinetice (pyrokinetice?) ale lui Carrie vor fi dezlănțuite de această dată pe o scară mult mai mare decât în varianta lui Brian De Palma din 1976. 

Distribuția pare să ofere unele asigurări privind calitatea remake-ului. În rolul titular o avem pe Chloe Grace Moretz, care deși mai tânără decât personajul ei, are o experiență destul de mare în film și televiziune. Mama protagonistei  – cel mai solicitant rol dacă ar fi să ne luăm după filmul lui De Palma – va fi jucată de Julianne Moore, actriță de patru ori nominalizată la Oscar. 

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here