Ce faci in weekend? Recomandari pentru 12 – 14 octombrie 2012

0
598

In acest weekend continua doua festivaluri: Explore Dance Festival – care are anuntate foarte multe spectacole de dans in acest sfarsit de saptamana – si Anim'est – festivalul dedicat filmelor scurte sau lungmetrajelor de animatie, inceput weekendul trecut si care se incheie duminica.

 

Vineri se anunta cea mai interesanta seara a weekendului. Anim'est ne-a pregatit Creepy Animation Night – proiectia a 22 de scurtmetraje unul mai bizar decat altul, din categoria horror sau erotic. Tot vineri se deschide stagiunea Orchestrei Nationale Radio cu Carmina Burana a lui Orff si concertul in do major pentru pian de Mozart. Teatrul este recomandat in aceasta zi de spectacolul de comedie de la Teatrul Act: Absolut! dupa Ivan Turbinca, cu Marcel Iures in rolul principal.

 

Sambata vine cu recomandarea noii montari a operei lui Donizetti: Elixirul dragostei de la Metropolitan Opera din New York. Spectacolul va fi transmis la The Light Cinema. Tot in a doua zi de weekend, la Odeon se joaca Micul Print, dupa textul lui Antoine de Saint-Exupery.

 

Duminica are ca momente interesante ultimul spectacol din cadrul Mogosoaia Clasic Fest, cu lucrari de Debussy si Fritz Kreisler, si piesa de teatru jucata la Godot – Marea iubire a lui Mihail Sebastian, cu Marius Manole in rolul scriitorului Sebastian.

 

Daca vrei sa bifezi o expozitie, din acest weekend poti participa la Bienala tinerilor artisti, iar la Muzeul National de Arta poti vizita o expozitie de pictura romaneasca (Theodor Aman, Tonitza, Luchian, Grigorescu si altii) adunata in jurul conceptului de identitate romaneasca.

 

Daca vrei sa mergi la film, nu rata premiera weekendului trecut – Looper, cu Bruce Willis si Joseph Gordon Levitt. In acest weekend, in cinematografe intra Tom Sawyer, ecranizarea germana din 2011 a cartii lui Mark Twain – Aventurile lui Tom Sawyer.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here