Ce se intampla in weekendul 15-17 noiembrie

0
448

Și acest weekend este unul plin. Poți vedea filme asiatice la Zilele Filmului Coreean, poți merge cu copiii la Kinodiseea, festivalul de film pentru copii, sau poți vedea în premieră The Counselor, film în care joacă Michael Fassbender, Brad Pitt, Javier Bardem, Cameron Diaz și Penelope Cruz. Și multe altele.

Sfărșitul de săptămână începe cu un eveniment ajuns la a 13-a ediție în România. Este vorba de Noaptea Devoratorilor de Publicitate, care va avea loc vineri și sâmbătă la Cinema Patria de la ora 20:00. Vei putea devora 300 de spoturi publicitare într-o ediție a cărei temă este zombies.

The Counselor este unul dintre filmele care va avea premiera weekendul acesta. Cu o distribuție ce conține un număr considerabil de staruri, filmul are cele mai bune șanse, conform criticilor, să devină una dintre cele mai bune reprezentări a lumii traficului de droguri.

The Book Thief  poate fi considerat varianta pentru copii a filmului Schindler’s List. Geoffry Rush, Emily Watson și Sophie Nelisse interpreteaza rolurile pricipale, iar  coloana sonoră este asigurată de John Williams (Star Wars, Harry Potter, Schindler’s List).

Déjà vu este un film independent românesc ce aparține lui Dan Chișu. Pelicula spune povestea lui Mihai, un bărbat care divorțează după 20 de ani și se mută cu amanta sa. 

Vineri intră în cinematografe și o animație: Free Birds. Povestea îl urmărește pe Reggie (Owen Wilson), un curcan adoptat ca animal de companie de către familia prezidențală, dar care este recrutat de Jack (Woody Harrelson), un curcan războinic, pentru a se întoarce în timp și a împiedica apariția tradiției mesei cu carne de curcan de Ziua Recunoștinței.

Tot la capitolul filme, sfârșitul de săptămână vine cu o serie de festivaluri. Unul dintre ele este KINOdiseea, dedicat filmelor pentru copii, care va debuta vineri la Cinemateca Eforie și Cinema Studio. Pe lângă proiecții, programul cuprinde și ateliere de film pentru copii, un bal mascat și discuții cu invitați internaționali.

De-a lungul acestui weekend vor avea loc și Zilele Filmului Coreean la Cinema Elvira Popescu, în cadrul cărora vor fi proiectate unele dintr cele mai bune filme coreene din 2012, greu accesibile în afara festivalurilor internaționale. Sâmbătă de la ora 19:00 va rula filmul Pieta a regizorului Ki-duk Kim, premiat cu Leul de Aur la Veneția.

Și filmul maghiar are un festival dedicat săptămâna aceasta, la Muzeul Țăranului Român – Studioul Horia Bernea. Printre filmele proiectate  la Săptămâna Filmului Maghiar se numără Roxanne, o co-producție România – Ungaria și animația realizată după un text filozofic al lui Imre Madach, Tragedia omului. Intrarea la proiecții este liberă.

Schimbând registrul, în acest weekend se joacă Fata din curcubeu, o piesă scrisă și regizată de Lia Bugnar (Noi 4, O piesa deșănțată). Spectacolul cuprinde mărturisirile unei prostituate (Tania Popa) care povestește întâmplări pornind din copilarie, până la întâlnirile clandestine cu clienții, pe ultimul rând al cinematografului Curcubeu. Piesa se joacă duminică, la Godot-Café Teatru, de la ora 20:00.

Proof a câștigat Premiul Pulitzer în 2001 și are peste 1000 de reprezentații pe Broadway. Spectacolul montat și la noi spune povestea unei tinere care se luptă la granița dintre geniu și nebunie. Distribuția îi cuprinde pe actorii Stefan Velniciuc, Irina Ungureanu, Ana Covalciuc și Cosmin Teodor Pană și se va juca sâmbătă, la Teatrul de Artă București, de la ora 20:15.

Vineri, de la ora 19:00 la Sala Radio, Orchestra Naționala Radio și violoncelistul Răzvan Suma vor susține un concert condus de dirijorul Martin Panteleev. Programul este alcătuit din Elgar – Concertul în mi minor pentru violoncel și orchestra, op. 85 și Rahmaninov – Simfonia a II-a în mi minor, op. 27.

De asemenea, până duminică, Festivalul Artelor Spectacolului Viața e Frumoasă, va cuprinde reprezentații de operetă, musical, balet, concerte, lansări de carte, expoziții și spectacole străine din țări precum Rusia, Georgia, Lituania sau Italia. Festivalul se desfășoară la Teatrul Nottara, Opera Naționala București și Godot-Café Teatru.

Un nou spectacol de dans Camera 1000/ Fabrica de vise va avea loc duminică la Centrul Național al Dansului (CNDB), Sala Stere Popescu, de la ora 19:30. Conceptul creat de Simona Deaconescu, este un spectacol-laborator care implică dans, videografică și muzică electronica într-o reprezentație fără culise.

Dacă vorbim despre capitolul expo și târguri, la Biblioteca Națională a României este deschisă expoziția Arta Benzii Desenate, care reunește lucrările celor mai importanți creatori autohtoni ai genului, realizate în ultimii 100 de ani. Intrarea este liberă.

La Sala Dalles are loc  Târgul de Bijuterie Contemporană Autor, care vine cu propunerile a 55 de designeri români și străini. Invitatul special al evenimentului este designerul vestimentar Maria Lucia Hohan. Prețul unui bilet este de 10 lei.

De asemenea, weekendul acesta este ultima ocazie în care poți vizita expoziția Futurotextiles, o expoziție dedicată materialelor textile ale viitorului, la Muzeul Național de Istorie al României.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here