Ce se intampla in weekendul 27-29 septembrie?

0
571

Weekendul 27-29 septembrie este mai ales al festivalurilor: Docuart, Impro și Festivalul George Enescu, sunt câteva dintre evenimentele acestui sfârșit de săptămână.

 

Docuart a dat startul competiției filmului documentar încă de joi, 26 septembrie, și continuă proiecțiile până duminică. Documentare precum Păcătoasa Teodora,  Stremt '89, Vorbitor sau Gone Wild, prezintă imaginea unei Românii altfel, mult mai personală. 

 

Primul festival de improvizație din România se încheie weekendul acesta cu două spectacole All Stars care îi vor aduce față în față pe cei mai buni improvizatori ai competiției, într-un joc fără reguli, scenariu sau decoruri.

 

Festivalul George Enescu își închide porțile o lună de spectacole simfonice și camerale cu adevărat de excepție. Royal Philarmonic Orchestra încheie festivalul, cu un program ce include lucrări de Brahms, Ceaikovski, Mahler și Enescu.

 

La Teatrul Act se joacă duminică, 29 septembrie, piesa lui Chazz Palminteri, Fidelitate. Ecranizată în 1996, avându-i ca protagoniști pe Cher, Ryan O'Neal și pe însuși Palminteri, Fidelitate are toate ingredientele unui succes în stil Chazz: the hit man, mafia siciliană, umorul noir.

 

Weekendul acesta intră în cinematografe două drame, Rush și Runner Runner. Rush, regizat de Ron Howard (A Beautiful Mind, Cinderella Man, Apollo 13) îl reunește pe acesta cu scenaristul Peter Morgan (Frost/Nixon). Bazat pe povestea reală a rivalității între piloții de Formula 1 Niki Lauda și James Hunt, Rush se prefigurează ca o cursă către celebritate între actorii titulari: Daniel Brühl și Chris Hemsworth.

 

Runner Runner, cel mai nou film al regizorului Brad Furman (The Lincoln Lawyer), impresionează mai ales prin distribuție: Ben Affleck, Justin Timberlake și Anthony Mackie, și prin prezența lui Leonardo DiCaprio în lista producătorilor.

 

La capitolul muzee, weekendul 27-29 septembrie marchează ultima șansă de a vizita expozițiile GOOD GIRLS, la Muzeul Național de Artă Contemporană și expoziția de design vintage a designerului german Lucian Bernhard de la MNAR.

 

La MNAC te așteaptă în continuare expoziția semnată Mircea Cantor, iar la Muzeul Național de Artă sunt expuse gravurile unuia dintre ultimii mari maeștrii ai artei ukiyo-e, Utagawa KuniyoshiNu uita nici că la Biblioteca Națională poți vizita expoziția cu intrare liberă Arta Benzii Desenate.

 

Evenimentul Strada de C'Arte continuă până sâmbătă, 28 septembrie. Programul cuprinde și proiecții de film cu intrare liberă: Venus, Fata din Transilvania și We Need To Talk About Kevin (citește aici recenzia Postmodern).

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here