Concert Nikos Christodoulou – Martino Tirimo la Sala Radio

0
371

Sala Radio din capitală găzduiește un nou concert extraodinar. Dirijorul grec Nikos Christodoulou va conduce Orchestra Națională Radio care îl va avea ca solist pe pianistul cipriot Martino Tirimo. Din repertoriul serii vor face parte uvertura operei Rosamunda, Prințesa Ciprului a lui Schubert, Concertul în la minor pentru pian și orchestră a lui Schumann, 12 Preludii din caietul 2 ale lui Debussy și Rapsodia română nr. 1 in la major, a lui Enescu.

Nikos Christodoulou, directorul Orchestrei Simfonice și a Corului din Atena, a studiat compoziție și pian în capitala Greciei și continuat studiile de compoziție la Hochschule fur Musik din Munchen și cele de dirijorat la Royal College of Music din Londra. Recent a fost desemnat directorul Orchestrei pentru Tineret din Europa și conduce festivalul Helios. 

După ce a câștigat bursa Franz Liszt din partea Royal Academy of Music, Martino Tirimo și-a continuat studiile la Viena și a lucrat cu Gordon Green, care i-a devenit ulterior mentor. A câștigat numeroase premii internaționale, printre care International Piano Competitions în Munchen și Geneva.

Tirimo este recunoscut pentru interpretarea lui Schubert si este adesea comparat cu mari pianiști precum Schnabel, Arrau sau Rubinstein.

Prețul biletelor variază între 16 și 26 de lei. Se pot cumpara de la casa de bilete a Salii Radio sau online pe bilete.ro. Exclusiv la casa sunt puse în vânzare bilete reduse în valoare de 3 sau 10 lei in ziua spectacolului. 

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here