Draga optimistule, mi-a luat apa casa

0
388

Dragă optimistule,

În seara de Paşte eram îmbrăcaţi cu hainele noastre bune de biserică şi mall, când cerurile s-au deschis şi în loc de lumina sfântă a coborât puhoi de ploaie, de s-au dus pe apa Sâmbetei Mari mobilă, animale şi tot ce mai aveam nebătut în cuie prin bătătură. Cum să trec peste această năpastă abătută peste satul meu?

Semnat:      O săteancă de pe un acoperiş din Teleorman

 

Dragă săteancă de pe un acoperiş din Teleorman,

În primul rând, trebuie să gândeşti pozitiv. Totul se întâmplă cu un motiv, în această cea mai bună dintre lumile posibile. Politicienii tocmai şi-au votat o lună de concediu, pardon lucru în teritoriu-, special ca să vă viziteze pe aceste ape tulburi, în care vă scăldaţi. Chiar ieri trecea domnul prim ministru pe râul, ce obişnuia să vă fie uliţă, într-o şalupă trasă de nişte vajnici pompieri. O să se preumble sutele de parlamentari pe lângă case, de o să vă simţiţi la fel ca şi copiii voştri plecaţi la muncă în Veneţia.

Adaugă la asta hoardele de jurnalişti în căutare de senzaţional şi catastrofă. Dacă nu ajungi la Românii au talent, aşa cum ai visat dintodeauna, cu abilitatea ta de a învârti farfurii pe nas ca nimeni alta, măcar la ştirile de la ora 7 tot apari. Cele 15 minute de faimă promise de la naştere sunt la îndemâna ta, să le iei. Trebuie să te laşi dusă de curentul universului. De fapt, dacă stau să mă gândesc mai bine, stai unde eşti.

În plus, se apropie 1 mai, când toată lumea se gândeşte cum să facă să meargă la mare, tu ai norocul de a fi venit marea la tine. Economii pe bandă rulantă. Weekend prelungit. Un şezlong, o bere, un radio în surdină şi mai uiţi un pic de buruieni şi vaci. Bucură-te de viaţă, una ai.

Semnat: Optimistul

 

Această rubrică este o satiră optimistă a ştirilor zilei. Dacă place, daţi share şi like, în felul acesta mesajul pozitiv o să ajungă la cât mai multă lume, iar frunţile pesimiştilor din jurul nostru o să se mai destindă un pic şi nu o să ne mai polueze cu gândirea lor negativistă. Pace şi armonie.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here