Expozitie Munch 150 de ani la The Light Cinema

0
849

Exhibition prezintă o serie nouă de evenimente, aducând cele mai mari expoziţii de artă pe ecranul de la The Light Cinema. Astfel, publicul din România are şansa, chiar dacă virtuală, prin intermediul ecranului de cinema, să participle la unele dintre cele mai importante expoziţii de artă programate în decursul acestui an.

După Manet – Portrete de viaţă, al doilea eveniment din serie va avea loc în decursul lunii iunie şi include proiecţii şi detalii din culisele organizării expoziţiei dedicate aniversării a 150 de ani de la naşterea lui Edvard Munch. Expoziţia eveniment este organizată de Muzeul Naţional din Oslo în colaborare cu Muzeul Munch.

Considerat unul dintre pionerii artei moderne şi precursor al expresionismului, Edvard Munch (1863 – 1944) este unul dintre cei mai importanţi pictori norvegieni. Operele sale de o natură psihologică intensă şi un simbolism personalizat până la mister fac parte din colecţiile notabile ale muzeelor nu doar din Norvegia, dar din întreaga lume. Printre cele mai cunoscute opere ale sale se numără: Ţipătul (1893), Madonna (1894 – 1895), Autoportret cu ţigareta (1895) şi Dansul vieţii (1899 – 1900).

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here