Expozitie Vermeer – Vermeer si Muzica, Arta iubirii si timpul liber

0
578

Lucrările pictorului olandez Johannes Vermeer vor putea fi admirate la cinema în octombrie, filmate în Galeria Naţională de Artă din Londra. Vermeer, unul dintre cei mai mari pictori olandezi și mare maestru al luminii în pictură, a pictat mai ales scene de fiecare zi sau alegorii.

Dintre cele mai cunoscute picturi semnate de Vermmer este tabloul Fata cu cercel de perlă, admirat pentru armonia culorilor, lumina magică corelată de pe chipul radiant al fetei cu privire întrebătoare.

Expoziţia Vermeer şi Muzica: Arta Iubirii şi timpul liber se concentrează asupra artei lui Vermeer şi a legăturii acesteia cu muzica, muzica fiind una din cele mai populare teme ale picturii olandeze. De altfel, nu este primul contact pe care îl are pictorul olandez cu cinematografia. Vermeer fiind interpretat de actorul Colin Firth în filmul Girl with a Pearl Earring, unde fata cu cercelul de perlă a fost jucată de actrița Scarlett Johansson.

Acest eveniment face parte din seria Exhibition – Capodopere ale picturii pe ecranul de cinema, organizată la The Light Cinema, care are și serii dedicate lucrărilor cu portretele lui Edouard Manet de la Academia Regală de Artă din Londra și o expoziţie co-găzduită de Muzeul Naţional din Oslo şi Muzeul Munch, dedicată aniversării a 150 de ani de la naşterea lui Edvard Munch.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here