Festivalul de film documentar – One World Romania 2013

0
594

Ajuns la cea de-a șasea ediție, Festivalul de film documentar One World România va avea loc în acest în perioada 11 – 19 martie. Pe lângă zeci de titluri împărțite în șase categorii distincte, One World cuprinde și o serie de dezbateri sau alte evenimente și ateliere speciale. 

Festivalul ne oferă ocazia de a înțelege prin intermediul filmului documentar realități socio-politice despre care știm puțin spre deloc. E vorba, de pildă, despre revoltele frecvente care continuă în țări cu regimuri politice opresive ca Bielorusia și China, mai multe incursiuni în viețile unor persoane afectate de dizabilități sau procese rapide de maturizare ale unor tineri din Polonia, Rusia, Franța sau Statele Unite. 

Invitatul festivalului la ediția din 2013 este regizorul danez Jon Bang Carlsen, căruia îi este dedicată și o secțiune retrospectivă. 

Înainte de începerea Festivalului, va avea loc proiecția-maraton a documentarului despre Holocaust Shoah (Claude Lanzmann, 1985), cu o durată de peste 9 ore – ce va avea loc în 2 reprize pe 9 și 10 martie (orele 17:30, respectiv 15:00) la Cinema Elvira Popescu.

Programul complet și  detalii despre filmele din repertoriul One World 2013 găsești aici.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here