Festivalul Drumetii montane 2014

0
372

Dacă modul ideal de a-ţi petrece timpul liber include traseele montane şi activităţile sportive la mare altitudine, atunci Festivalul Drumeţii Montane, ajuns la cea de-a treia ediţie, îţi promite: escaladări, raid montan, îmbogăţirea cunoştinţelor turistice şi concerte folk.

Ediţia din 2014 se va desfăşura între 1 şi 3 august, în Munţii Retezat. Tabăra de corturi va fi amplasată la Complexul Turistic Cheile Buţii, aşezat la poarta sudică de intrare în Parcul Naţional “Retezat”.

În acest an, festivalul se reinventează. Una dintre noutăţi o reprezintă categoria Family, la care membrii aceleiaşi familii (copilul nu trebuie să depăşească vârsta de 13 ani) au de trecut probe de: cunoştinţe turistice, parcurgerea unui traseu tematic şi orientare sportivă. La festival pot participa şi persoanele care nu sunt amatoare de activităţi fizice solicitante, dar care vor să aibă parte de plimbări în natură.

Traseul care urmează a fi străbătut urcă de la 900 m la 2014 m şi apoi coboară la 1180. Proba de escaladare va dura 10 minute, incluzând pereţi naturali de calcar şi granit, structuri artificiale sau arbori. Proba de raid montan cuprinde următoarele categorii: Copii, Family, Juniori, Feminin, Open, Veterani, Elite.

Cei dornici să-şi verifice cunoştintele turistice vor primi un test cu 20 de întrebări de tip grilă sau fotografii cu obiective turistice din ţară, care vor trebui identificate. Dacă ai pasiuni artistice şi vrei să le împărtăşeşti în mijlocul unor peisaje spectaculoase, ai ocazia să pui în scenă o piesă de teatru, să reciţi poezii sau să cânţi piese folk, aşadar pune şi chitara în bagaje. 

 Participarea la activităţile festivalului este gratuită. Mai multe informaţii găsiţi pe site-ul evenimentului.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here