Festivalul George Enescu 2015


  Cand: 30 Aug - 20 Sep 2015
  0
  576

  Ediția din 2015 a Festivalui George Enescu, cel mai mare eveniment cultural internațional organizat de România, va aduce aproximativ 2500 de artiști străini și 500 de artiști români care vor concerta la Sala Palatului și la Ateneul Român între 30 august și 20 septembrie 2015. 

  Printre soliștii ediției 2015 se numără:  Arcadi Volodos, violonista Anne-Sophie Mutter, dar și pianiștii Fazıl Say, Murray Perahia, unul dintre cei mai apreciaţi pianişti la nivel internaţional, Yfrem Bronfman, Andras Schiff, Pierre Laurent Aimard, precum și cunoscuta pianistă Maria João Pires. Renaud și Gautier Capuçon vor urca și ei pe scena Sălii Palatului, la fel Dadvid Garrett . Pianista de origine georgiană Elisabeth Leonskaja va susține două concerte-eveniment: pe 6 septembrie, la Ateneul Român și pe 10 septembrie, alături de Sankt Petersburg Philharmonic Orchestra, la Sala Palatului.

  La festival vor fi prezenți și câştigătorii concursului „George Enescu” : Alexandru Tomescu, Valery Sokolov, Stefan Tarara, Vlad Stănculeasa alături de Agnes Baltsa şi Elisabeta Leonskaja.
  De asemenea, va fi prezentată pentru prima prima oară în România opera Wozzeck de Alban Berg (varianta concertantă) în interpretarea Corului şi Filarmonicii „George Enescu” dirijată de Leon Hussain, având în distribuție mai multe nume sonore ale scenei lirice internaționale.

  Pe langă concerte, vor exista și numeroase alte evenimente în aer liber, în cadrul Pieței Festivalului, care va avea loc între 3 și 20 septembrie, și a Bucureștiului Creativ.       

  Programul festivalului poate fi consultat aici, iar prețul biletelor și al abonamentelor aici și aici

  LASĂ UN COMENTARIU

  Please enter your comment!
  Please enter your name here