Festivalul “Nocturne baroce”


  Cand: 03 Sep - 08 Sep 2012
  Ora:20:30
  0
  344

  Iubitorii de muzica clasica sunt invitati in aceasta saptamana, in fiecare seara  intre 3 si 8 septembrie, incepand cu orele 20:30, pe esplanada noului sediu al Bibliotecii Nationale a Romaniei, unde se desfasoara Festivalul "Nocturne baroce".

  In serile racoroase de toamna, va suna numai muzica baroca: Bach, Händel, Scarlatti sau Vivaldi, in arii de opera, recitaluri de vioara, violoncel, instrumente ale epocii sau chitara. In programul Festivalului este programat si un spectacol de muzica medievala.

  Intrarea este libera.

  Program

  Marti, 4 septembrie, Nocturnele Baroce propun un recital de vioara si chitara ce o are în centru pe violonista Natalia Pancec, urmat de spectacolul medieval al celor de la Nomen Est Omen.

  Miercuri, 5 septembrie, soprana Rodica Vica si ansamblul sau ne aduc rezonanta serilor de gala, intr-un concert cu lucrari de Händel si arii de opera.

  Joi, 6 septembrie, este o seara speciala, cu doua recitaluri: chitaristul Maxim Belciug si violoncelistul Razvan Suma ne ofera un program in doua parti, cu lucrari de Gaspar Sanz, Ernst Gottlieb Baron, Robert de Visée, François Couperin, Jean Philippe Rameau si, bineinteles, Johann Sebastian Bach.

  Vineri, 7 septembrie, Olivia Iancu si Claudiu Lobont vor interpreta compozitii de Domenico Scarlatti sau Santiago de Murcia. Programul continua cu acordurile harpei lui Ion Ivan-Roncea, maestru al acestui instrument.

  Sambata, 8 septembrie, Nocturnele Baroce programeaza in prima parte un recital de clavecin, avand-o ca protagonista pe Irina Nastase. Festivalul se incheie cu solista Pilar Diaz Romero, in sonoritatea pasionala a muzicii napolitane de secol XVI-XVIII.

  Sursa: www.kitarodia.ro/

  LASĂ UN COMENTARIU

  Please enter your comment!
  Please enter your name here