Filme noi de vazut in 2015

0
1019

Pentru 2015 s-au anunțat deja foarte multe filme care ne fac cu ochiul și care promit să merite 2 ore din programul nostru. 2015 se anunţă și un an extrem de bun pentru boxoffice, dar asta nu este neapărat o veste bună pentru cinefili. De fapt, marile studiouri au pregătit o veritabilă armată de sequel-uri gata să spulbere toate recordurile.

Dacă rezistaţi primului asalt de supereroi mai mult sau mai puţin reciclaţi din Fantastic Four, Batman vs. Superman (de ce se lupta supereroii între ei ?), Ant-Man, Avengers : Age of Ultron, nu vă faceţi griji, rămâneţi pe baricade, de-abia apoi intră în scenă artileria grea. Trei francize clasice pe care le credeam încheiate revin.

Fanii Star Wars vor putea vedea la mai bine de 30 de ani după Return Of The Jedi, cel de-al 7-lea episod The Force Awakens, în care Harrison Ford revine în rolul căpitanului Han Solo, iar paleontologii amatori din toată lumea vor putea să se întoarcă în Universul Jurassic Park alături de protagoniştii Jurassic World. De asemenea, Arnold Schwartzeneger , respectă fraza care l-a făcut celebru, hasta la vista, baby, şi se întoarce încă o dată în cel de-al 5-lea  Terminator, Terminator Genesys.

Nu am vrea să credeţi că 2015 este exclusiv un an al sequel-urilor , există şi poveşti noi care promit să ne ţină cu sufletul la gură, chiar dacă personajele centrale nu vor neapărat să salveze lumea.

 Ex Machina aduce altfel în prim plan una dintre cele mai populare idei din universul SF: inteligenţa artificială care va ajunge să distrugă umanitatea. Acesta  construieşte însă o atmosfera proprie, in care graniţa dintre uman şi inuman devine tot mai neclară. Personajul principal este până la urmă prins între dragostea şi teama pe care robotul ajunge să i le inspire şi neîncrederea în creatorul maşinii cu care este obligat să convieţuiască.

Tomorrowland este o lume misterioasă, pierdută undeva în spaţiu- timp,  în care nimic nu este imposibil. Filmul produs de Disney îi urmăreşte pe Frank Walker (George Clooney ) şi Casey Newton(Britt Robertson) care vor încerca să dezvăluie secretele unui univers care pare să trăiască în memoria lor collectivă. Bunul prieten al lui Clooney, Matt Damon, va juca în ecranizarea romanului The Martian, o relatare a experienţei unui astronaut pierdut pe Marte.

 Pe lângă ecranizarea romanului lui Andy Weir sau mult-anticipatul Fifty Shades of Grey , în 2015 putem vedea şi câteva adaptări după clasicii britanici. Marion Cotillard şi Michael Fassbender vor fi personajele principale în MacBeth, iar Carrey Mulligan şi Thomas Sturridge vor fi protagonişti în ecranizarea romanului lui Thomas Hardy: Far From The Madding Crowd.

 In ianuarie ajung în cinematografele româneşti câteva dintre filmele care speră să se vadă pe lista nominalizărilor la Oscar de anul acesta. Foxcatcher este un film care vă va schimba definitiv părerea despre Steve Carrel care reuşeşte să convingă în rolul  multimiliardarului John DuPont obsedat de control, care încercă să câştige afecţiunea mamei sale sponsorizând o echipă de wreslling: Foxcatcher.

The Imitation Game nu aduce un rol inedit pentru Benedict Cumberbatch care a mai intrat în pielea unui geniu în Van Gogh: Painted With Words, dar cu siguranţă vă va face să priviţi societatea altfel. The Imitation Game spune povestea matematicianului Alan Turing, cel care a salvat lumea spărgând codul Enigma prin care naziştii transmiteau informaţii, pentru a fi apoi hărţuit de poliţie, fiind acuzat de homosexualitate.

In Whiplash întâlnim un alt personaj remarcabil. Filmul care are premiera în februarie este dominat de tonul sarcastic al lui Andrew (Milles Teller), un tânăr muzician care vrea să intre în istorie cu orice preţ şi are ghinionul să întâlnească un profesor dispus să-l oblige să se ţină de cuvânt.

Tot la începutul acestui an vă veţi putea bucura de ultimul film al lui Xavier Dolan (I Killed My Mother, Lawrence Anyways), Mommy, în care tânărul regizor canadian aduce în prim plan relaţia complicată dintre  Diane Die Despres ( Anne Dorval) fiul său Steve O’Connor  şi  vecina Kyla (Suzanne Clement) . Pelicula a câstigat Premiul Juriului la Cannes alături de Adieu au Langage al lui Godard.  Regression, drama regizată de Alejandro Amenabar (The Sea Inside, Open Your Eyes) urmăreşte o altă familie disfuncţională. Tatăl (Ethan Hawke) este acuzat de crime pe care nu-şi aminteşte să le fi comis, asupra sa planând şi suspiciunea că şi-ar fi abuzat fiica (Emma Watson).  

Dacă vă plac filmele cu spioni, gadgeturi şi agenţii guvernamentale secrete, vă aşteaptă un an interesant. La finalul anului Spectre cel mai nou film din seria James Bond, îl readuce pe Daniel Craig în rolul celui mai cunoscut agent secret, care de această dată trebuie să demaşte cu ajutorul lui M (Ralph Finnes) o organizaţi misterioasă care ascunde un secret teribil. Dacă totuşi vreţi să vedeţi un altfel de agent secret puteţi să îi daţi o şansă unui spion mai trecut de prima tinereţe interpretat impecabil de Colin Firth. Kingsman : The Secret Service, povestea unui tânăr care încearcă să intre în organizaţia spinonilor gentlemeni, are un incredient secret pe lângă cale gadgeturile agentului 007 pălesc: umorul.   

Cum o comedie bună este într-adevăr greu de găsit vă recomandăm Birdman, un film depre un actor de mâna a doua  care încercă să monteze o piesă pe Broadway pentru a reveni în atenţia publicului. Regizat de Alejandro Gonzales Inarritu, cunoscut pentru drame ca Biutiful sau Amores Perros filmul promite să fie o experienţă vizuală interesantă, nu doar o comedie cu câteva scene amuzante.

Vara, puteţi evita blockbusterele obişnuite cu mulţi suprereroi sau urmăriri care mai de care, ascunzându-vă în Tara Nimănui. Pan se anunţă o adaptare simpatică a poveştii lui Peter Pan, chiar dacă regizorul a stârnit controverse distribuind o actriţă de culoare în rolul lui Wendy. Into The Woods este o altă variantă pentru iubitorii de Fantaşy, filmul avându-i în rolurile principale pe Meryl Streep şi Johnny Depp.  

Spre finalul anului regizorii consacraţi îşi vor face şi ei simţită prezenţa. Unul dintre cele mai aşteptate filme ale anului este cu siguranţă The Hateful Eight al lui Tarantino. Scenariul, scris de acelaşi Tarantino, are în centru un grup de vânători de recompense care încearcă să supravieţuiască unui viscol în Wyoming .  Wim Wenders, câştigător al Oscarului pentru Der Himmel uber Berlin, pregăteşte şi el o nouă peliculă Every Thing Will Be Fine. Scorsese nu se lasă nici el aşteptat. Regizorul american schimbă registrul şi actorul principal după The Woolf Of Wall Street, mutând acţiunea în secolul al XVII-lea şi rezervându-i lui Leam Neason rolul principal, care îl va interpreta în Silence pe Father Fereira unul dintre  iezuiţii care călătoresc în Japonia pentru a răspândi creştinismul  

 Una peste alta, 2015 nu va dezamăgi. 

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here