Hope Springs: dragoste reinnoita

0
197

Comedia-drama Hope Springs trezeste reactii preponderent pozitive, mai ales datorita interpretarilor actorilor, care creeaza un discurs legat asupra raporturilor de cuplu si mai putin o insiruire de momente amuzante.

Hope Springs (Terapie de cuplu)este povestea unui cuplu casatorit de peste 30 de ani, pentru care viata sexuala nu mai reprezinta o preocupare notabila, insa Kay (Meryl Streep) nu e pregatita sa renunte la aceasta parte a casniciei ei cu Arnold (Tommy Lee Jones). Kay spera ca un psihiatru specializat in terapie de cuplu (Steve Carrell – intr-un rol nesolicitant, dar reusit) ii poate ajuta relatia, asa ca forteaza nota si plateste in avans o saptamana de consiliere intensiva.

Cu toate ca Hope Springs pare sa aiba toate ingredientele unei comedii usoare, in scurt timp descoperim ca scenariul face loc unui sir de observatii sincere despre psihologia cuplului Kay – Arnold si te trezesti incercand sa intelegi de ce relatia nu functioneaza si daca merita sa fie salvata.

Desi nu constituie preocuparea centrala a filmului, umorul nu lipseste. Principalul responsabil pentru rasetele publicului este Tommy Lee Jones. Factorul necooperant al sedintelor de consiliere, Arnold este un zid in exprimare si gandire si, pus in situatia de a-si discuta deschis sexualitatea, reactiile sale sunt hilare. 

Datorita performantelor lui Meryl Streep si, mai ales as spune, a lui Tommy Lee Jones –  parte din credit revenindu-i si regizorului, David Frankel (Marley and Me) – filmul cuprinde un element surprinzator: autenticitatea abordarii subiectului, care iti directioneaza empatia in directia cuplului aproape pe nesimtite, fara sa iti placa in special vreunul dintre personaje. Incompatibilitatea dintre Arnold si Kay e cat se poate de perceptibila, mai ales in scenele stanjenitoare de apropiere fizica dintre ei. 

Din pacate, ritmul nu se mentine si ceea ce acum e greu de anticipat, in minutul imediat urmator devine subinteles si bifat. 

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here