Iggy Pop si The Stooges canta in Romania


  Cand: 27 Aug 2011
  0
  471

  Da, Iggy Pop in Romania suna suprarealist, dar anuntul este foarte real. Organizatorii Festivalului Peninsula i-au adus pe Iggy si The Stooges in line-up. Prin urmare pregatiti-va sa fiti deconstruiti din toate tatanile si reconstruiti la loc in cele cateva ore de concert. Pregatiti-va pentru ceva revelator.

  Probabil nu e nevoie sa insir motivele pentru care Iggy merita cu varf si indesat deplasarea la Targu Mures, dar e placut sa te gandesti la ele in asteptarea concertului si sa realizezi si mai intens ce vom experimenta pe 27 august. Nu e vorba doar despre distractia in sine , ci de a vedea cum un personaj cult,din aceeasi categorie cu Bob Dylan, Tom Waits, David Bowie sau Leonard Cohen, ne va face sa descoperim ceva nou sau sa retraim emotii pe care le-am avut atunci cand i-am ascultat muzica (inclusiv pe coloana sonora a unor filme cult)sau cand l-am vazut jucand in filme. Iggy este genul de artist care formeaza, in sensul ca la un moment dat te-ai intalnit cu el, constient sau nu, iar momentul respectiv a ramas cu tine. In functie de generatia din care facem fiecare parte, Iggy reprezinta altceva: poate ii stii muzica din unul din deceniile '60, '70, … pana in anii 2000, poate ai auzit prima data Lust for Life sau The Passenger, Nightclubbing sau Raw Power, The Idiot sau China Girl, poate Tonight sau I'm Bored; poate l-ai auzit pe coloana sonora a Arizona Dream (1993), al lui Kusturica, unde Iggy canta In the death car plus alte cateva melodii; sau il stii de pe coloana sonora a Trainspotting (1996); sau din filmul Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998), al lui Guy Ritchie, care are pe coloana sonora o melodie a The Stooges, I wanna be your dog. Sau poate ai vazut filmul Coffee and Cigarettes (2003) al lui Jim Jarmusch, in care Iggy joaca alaturi de Tom Waits. Imposibil sa nu fi auzit ceva marca Iggy , asta pentru ca, desi n-a atins niciodata statutul de vedeta, precum prietenul lui, David Bowie, ci si-a pastrat statutul alternativ, Iggy Pop este foarte influent si inspira. Nebunia, energia, magnetismul ochilor si mai ales al vocii, faptul ca intotdeauna simti cat este de intunecat, perturba si atrage. 

  Bio:

  Iggy Pop este un artist american, nascut in Michigan in 1947, fiind unii dintre creatorii punk-ului. Iggy s-a luptat multi ani cu dependenta de droguri. In 1971, s-a intalnit prima data cu David Bowie, devenind prieteni buni. Au scris impreuna China Girl, Tonight si Sister Midnight. Ultimul lui album solo a aparut in 2009, fiind numit Préliminaires, inspirat de scrierile lui Michel Houellebecq si avand influente de jazz.

  Bilete:
  Abonament de 4 zile la festival:

  • Promoţie STUDCARD: între 15 iunie – 19 august: 169 RON
  • Bilete în avans: între 16 iulie – 24 august, ora 12: 199 RON
  • La locaţie: din 24 august, ora 16: 240 RON

  Bilete de o zi:

  • Până pe 25 august, ora 12: 80 RON
  • Din 25 august, ora 16: 100 RON

  Biletele şi abonamentele pot fi procurate de pe siteul www.eventim.ro, respectiv în reţeaua Eventim.

  Site-ul festivalului: http://www.peninsula.ro/

  Galerie video

  LASĂ UN COMENTARIU

  Please enter your comment!
  Please enter your name here