In luna ianuarie la Ateneu – programul concertelor simfonice

  0
  502

  După cum obișnuiam să facem în urmă cu ceva vreme, vă oferim lista concertelor de la Ateneul Român pe luna în curs. Toate evenimentele acoperite în secțiunea de față au loc în zilele de joi și vineri ale fiecărei săptămâni, de la ora 19:00. 

   

  Programul de pe 10 și 11 ianuarie va sta sub semnul varietății. Cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la nașterea compozitorului polonez Witold Lutoslawski, orchestra simfonică a Filarmonicii George Enescu, avându-l la baghetă pe Martin Panteleev și cu pianistul Horia Mihai ca solist, va interpreta Mica suita și o serie de variațiuni pentru pian și orchestră din opera compozitorului. Seara se va termina cu Patru piese sacre a romanticului Giuseppe Verdi , susținută de Corul Filarmonicii "George Enescu" cu Iosif Ioan Prunner ca dirijor. 

   

  Zilele de 17 și 18 ianuarie ne vor oferi un program în general vivace, cu Martin Fisher-Dieskau la pupitru: 

  Prokofiev Simfonia nr. 1 "€œClasica”

  Bela Bartok Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră(Michael Abramovich  solist)  

  Francis Poulenc Stabat Mater

   

  În zilele de 24-25 ianuarie veți avea plăcerea să îl revedeți pe dirijorul austriac Jin Wang. Din cadrul programului se evidențiază Idila lui Siegfried, cea mai liniștită parte din binecunoscuta operă de Wagner – Siegfried. Din categoria lucrări concertante romanești, veți putea asculta Concertul pentru pian și orchestră al lui Radu Paladi cu Viniciu Moroianu ca solist. În final: poemele simfonice Le fontane di Roma și Feste Romane de Ottorino Respighi

   

  Sfârșitul lunii ne va reaminti de €œAnul Verdi.  Încă nu știm care dintre lucrările compozitorului italian vor fi interpretate de corul condus de Iosif Ion Prunner și orchestra aflată sub baghetă lui Octav Galleya. Programul mai include:  

  Jules Massenet Muzică de balet la Cidul

  Camille Saint de Saens Concertul nr. 2  pentru pian și orchestră

  Galerie video

  LASĂ UN COMENTARIU

  Please enter your comment!
  Please enter your name here