In Order of Disappearance


Premiera: 21 February 2014
0
630

Pentru fanii romanelor poliţiste scandinave, regizorul Hans Petter Moland a pregătit un film despre un tată nevoit să se transforme în detectiv peste noapte, pentru a-i face dreptate fiului său.  In Order of Disappearance a fost inclus în competiţia Festivalului de la Berlin din 2014.

Cetăţean model în comunitatea lui, Nils (Stellan Skarsgard- Seligmandin Nymphomaniac) îşi vede liniştita existenţă distrusă când fiul său este găsit mort. Cauza? O încăierare între bandele de traficanţi. Poliţiştii consideră moartea băiatului drept o rătăcire nefericită a unui puşti atras de substanţele interzise. Spre deosebire de soţia lui, Nils nu crede în ancheta oficială şi nici în presupusele aventuri ale fiului în lumea traficanţilor. Ancheta personală va scoate la iveală acţiunile crude ale gangsterilor sârbi, dar şi amănunte mai puţin cunoscute despre societatea în care trăieşte. În periplul răzbunător i se alătura şi Finn (Tobias Santelmann), cel mai bun prieten al fiului omorât, care va face trecerea spre lumea drogurilor şi a interlopilor.

Mister, umor negru, relaţii tensionate, secrete, răzbunare şi gangsteri din lumea considerată “necivilizată”, iată câteva dintre ingredientele pe care mizează Hans Petter Moland, care ştie cum să folosească peisajele nordice pentru a elibera fiorii de spaimă. 

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here