James Bond, filme frantuzesti si mult teatru in weekendul 26 – 28 octombrie

0
415

Se anunta un weekend plin, in care filmul si teatrul cer in aceeasi masura atentia. Doua festivaluri tentante se alatura celor doua premiere mult-asteptate din acest sfarsit de saptamana. Festivalul Filmului Francez preia stafeta la Elvira Popescu dupa incheierea Les Films de Cannes a Bucarest, iar Festivalul National de Teatru aduce incepand de azi cele mai bune spectacole de teatru romanesti pe scenele din Bucuresti.

 

Filmul pluseaza in acest weekend cu doua premiere oficiale foarte asteptate: Dupa dealuri, aclamat la Cannes pentru scenariu si interpretare, si noul film din seria James Bond 007: Coordonata Skyfall, in continuarea Casino Royale de acum patru ani.

 

Pentru cinefili, la Cinemateca Union, continua omagiul oferit regizorului Rainer Werner Fassbinder in prelungirea festivalului Ro-IFF cu proiectia Casatoria Mariei Braun.

 

Teatrul ofera, in paralel cu spectacolele de la Festivalul National de Teatru, premiera spectacolului Fa-mi loc!  in regia lui Radu Beligan cu Marius Manole la Godot, dar si spectacolele: Asta-i tineretea noastra jucata la Green Hours, Actiunea se petrece la conacul mosiei dupa A. P. Cehov – vineri, Micul Print la Odeonduminica, in timp ce la sala Liviu Ciulei (Izvor) a Teatrului Bulandra se joaca Voiajul domnului Perrichontot duminica

 

La capitolul muzica iti recomandam spectacolul Othello de Verdi cu Renee Fleming, transmis live de la New York la The Light Cinema, si concertul special de jazz la lauta araba sustinut la Sala Radio de  Anouar Brahem.

 

Pe de alta parte, editia 2012 a Festivalului de Muzica Veche iti propune initierea in liniile melodice medievale, trecand prin Renascentere si baroc, terminand cu bizantinul si canturile gregoriene.

 

La final, un eveniment gastronomic – targul de dulciuri Sweet Fest si editia sa de Halloween. De la Hanul lui Manuc unde are loc Sweet Fest, te poti indrepta in Centrul Vechi spre Godot, pentru a vizita Cloud no°9, eveniment dedicat hainelor si accesoriilor in serie limitata sau unicat.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here