Jeannette, the Childhood of Joan of Arc – De la Cannes la Bucharest International Experimental Film Festival 2018

0
519
Unde: Cinema Muzeul Taranului, Cinema Elvire Popesco

Cand: 26 Mar - 29 Mar 2018 Ora:20:00

Pelicula Jeannette, the Childhood of Joan of Arc va deschide ediţia din 2018 a Bucharest International Experimental Film Festival, pe data de 26 martie, de la ora 20:00, la Cinema Muzeul Ţăranului. Încă o proiecţie a fost programată pentru data de 29 martie, de la ora 18:30, la Cinema Elvire Popesco.

Noul film al regizorului Bruno Dumont (P’tit Quinquin, Ma Loute) va fi proiectat ca urmare a parteneriatului dintre BIEFF şi celebra secţiune Quinzaine des Réalisateurs a Festivalului de la Cannes. Jeannette, the Childhood of Joan of Arc rescrie într-o manieră neconvenţională povestea Ioanei d’Arc, transformând evenimentele din copilăria ei într-un musical.

 Acţiunea filmului se petrece în anul 1425, când Ioana d’Arc, pe atunci o copilă, îşi descoperă menirea – aceea de a se dedica salvării Franţei în timpul Războiului de 100 de ani. Nimic nu a descurajat-o, nici măcar opiniile ferme ale calugăriţelor pentru care visul copilei părea ceva nebunesc şi periculos.

Imaginată de Bruno Dumont, povestea celei care a devenit una dintre marile eroine ale poporului francez este o fantezie insolită din care nu lipsesc dansul şi peripeţiile. Nu întâmplător, în publicaţia Cinema Scope, acest film a fost descris astfel: Situându-se undeva între Monty Python şi Headbangers Ball, Jeannette, the Childhood of Joan of Arc constituie o sinteză neaşteptată a intereselor disparate şi a obsesiilor cineastului francez. […] Bruno Dumont este la originea unora dintre cele mai captivante şi vii filme din lume la ora actuală.

Bruno Dumont a fost laudat datorită modului în care îmbină simboluri aparţinând unor epoci diferite. Vei descoperi estetica unui musical vintage în care sunt integrate elementele culturii rock, coregrafia majoretelor şi muzica techno-metal. De altfel, coloana sonoră insolită şi originală este rezultatul colaborării dintre Bruno Dumont şi artistul francez multi-instrumentalist Igorrr.

Poţi cumpăra bilete de pe Eventbook sau din librăriile Kyralina şi Humanitas. Preţul unui abonament este de 90 lei (60 lei pentru studenţi). Poţi opta pentru oferta de 5 bilete, pentru care platesti 40 lei (30 lei dacă eşti student). Preţul unui bilet variază între 12 lei (8 lei pentru studenţi) şi 15 lei (10 lei pentru studenţi) – proiecţiile speciale. Studenţii UNATC şi UNARTE au intrare liberă, pe baza legitimaţiei, în limita locurilor disponibile, la proiecţiile de competiţie şi programele tematice.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here