Le sel de la terre

0
379

Pentru regizorul Juliano Ribeiro Salgado, tatăl său, fotograful brazilian Sebastião Salgado, a fost mai degrabă o figură legendară decât una paternă. Filmul documentar Le sel de la terre este încercarea fiului de a-și înțelege tatăl absent, iar pentru aceasta Juliano Ribeiro Salgado își combină viziunea injectată de culoare cu cea a regizorului Wim Wenders (Pina).

Wenders, un mare admirator al fotografiei lui Sebastião Salgado, este și extrem de compatibil cu acesta pe terenul esteticii: cer plumburiu brăzdat de nori, căldură în alb-negru, fotografii iconice semitransparente suprapuse înregistrărilor cu fotograful transpun o carieră îndelungată și prolifică într-un film care nu-și trădează subiectul. 

Le sel de la terre urmărește procesul din spatele unor proiecte fotografice precum The Sahel, the End of the Road, Workers, sfâșietorul Exodus – care i-a distrus lui Sebastião Salgado încrederea în puterea de refacere a umanității – și recăpătarea speranței prin Genesis – o colaborare cu fiul Juliano Ribeiro Salgado și o cronică a locurilor de pe Pământ neatinse de om.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here