Les Films de Cannes à Bucarest 2013 – a 4-a editie

0
844

Cele mai importante filme din selecţia oficială a Festivalului de la Cannes vor fi proiectate, între 25 şi 31 octombrie, la Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu şi Sala ArCuB. Pe lângă filmele din selecţia oficială a celui mai important festival din lume, Les Films de Cannes à Bucarest îi va avea ca invitaţi pe unii dintre cei mai apreciaţi regizori ai momentului.

Ediţia din 2013 a Les Films de Cannes à Bucarest propune o retrospectivă dedicată unuia dintre cei mai respectaţi regizori francezi, Maurice Pialat (1925 – 2003), selecţionat de cinci ori în competiţia Festivalului de la Cannes şi premiat cu Palme d'Or pentru Sous le soleil du Satan (1987). Anul acesta se împlinesc zece ani de la dispariţia regizorului.

Programul special va fi prezentat de producătoarea Sylvie Pialat, partenera de viaţă, coscenarista multora dintre filmele celebrului cineast şi fondatoarea companiei Films du Worso. În cadrul retrospectivei vor fi proiectate trei dintre filmele sale, toate succese de critică şi de public: Loulou (1980), À nos amours (1983), şi Van Gogh (1991).

Revenim cu lista de filme ce vor fi prezente la București în momentul în care vor fi anunțate.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here