Luna aprilie la Ateneu – Programul concertelor simfonice

  0
  1109

  În luna aprilie poţi asculta la Sala Mare a Filarmonicii George Enescu compoziţii de la Ceaikovski, Edouard Lalo, până la Beethoven sau Wagner. Concertele au loc în zilele de joi şi vineri ale fiecărei săptămâni începând cu ora 19:00 şi se vor desfăşura potrivit programului următor:

   

  Joi, 4 aprilie şi Vineri, 5 aprilie

  Cele două zile îi sunt dedicate lui Piotr Ilici Ceaikovski.  Pentru început solistul Marin Cazacu va interpreta Francesca da Rimini (Fantezie simfonică după Dante), amintindu-ne astfel de povestea Francescăi şi a lui Paolo, prizonierii din Infernul. În repertoriu sunt incluse şi Variaţiunile pe o temă rococo pentru violoncel şi orchestră, respectiv Simfonia nr. 5, în mi minor, aparţinând, de asemenea, lui Ceaikovski.

   

  Joi, 11 aprilie şi Vineri, 12 aprilie

  Sub bacheta dirijorului Gerd Schaller poţi asculta Simfonia spaniolă în re minor pentru vioară şi orchestră semnată de Édouard Lalo, compozitor francez cunoscut pentru contribuţia sa la reînnoirea muzicii de cameră. A doua parte a programului îl are în prim plan pe Anton Bruckner cu a sa Simfonie nr. 5 în si bemol major, considerată o exemplificare desăvârşită a tehnicii contrapunctului.

   

  Joi, 18 aprilie şi Vineri, 19 aprilie

  Dirijorul Horia Andreescu împreună cu solistul Michael Roll îţi propun o incursiune în muzica lui Beethoven. Este vorba despre Concertul nr. 5 în mi bemol major pentru pian şi orchestră, ultimul din cariera compozitorului. Seara va fi completată de Simfonia nr. 8 în do minor a lui Dmitri Şostakovici, numită sugestiv Stalingrad.

   

  Joi, 25 aprilie şi vineri, 26 aprilie

  În fine, în cadrul ultimelor două concerte ale lunii te poţi delecta cu muzica lui Richard Wagner. Cu ocazia Anului Wagner sunt programate Uvertura la „Olandezul zburător”, Preludiu şi Moartea Isoldei din "Tristan şi Isolda" şi Preludiu la "Tannhäuser". Nu vor lipsi nici compoziţiile romantice, din program făcând parte Concertul pentru vioară şi orchestră în re minor al lui Robert Schumann.

  Orchestra va fi dirijată de Christian Badea, iar solistul este Bogdan Zvorişteanu.

   

  Pentru concertele simfonice biletele variază între 50 şi 65 de lei la categoria I, 45-60 de lei la categoria a II-a, respectiv 40-55 de lei pentru categoria a III-a.

  Galerie video

  LASĂ UN COMENTARIU

  Please enter your comment!
  Please enter your name here