Mogosoaia ClasicFest 2014 editia a-II-a – muzica la palat


  Cand: 26 Apr - 25 May 2014
  Ora:17:00
  0
  656

  Palatul Brancovenesc de la Mogoșoaia este și în acest an gazda unor weekenduri de excepție – de pe 26 aprilie pană pe 25 mai 2014, aici vor avea loc concerte de muzică clasică și conferințe susținute de academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici și istoricul de artă Oana Marinache.

  Primele întâlniri muzicale au avut loc pe 26 și 27 aprilie și au celebrat, printr-un concert de clavecin solo de Jean Philippe Rameau și creații semnate de Christoph Willibald Gluck , 300 de ani de la martiriul Sfinților Brâncoveni. Au interpretat clavecinista Raluca Enea și soprana Veronica Anușca. Recitalurile au fost precedate de conferințe care au aevocat opera mai multor generații brâncovenești – de la Spitalul Brancovenesc, opera Saftei Brancoveanu, la Biserica domniței Bălașa și bisericile reconstruite în secolul 19.

  Weekendul 3-4 mai a aparținut sâmbătă lui Johannes Brahms, ale cărui sonate au fost interpretate de Dan Cavassi – violoncel și Mihai Ungureanu – pian și respectiv, duminică, laureaților concursului Drumul spre celebritate ediţia a-IV-a: Simina Croitoru (vioară) – locul I, Horaţiu Luduşan (violoncel) – locul II, Mihai Boboiescu (fagot) – locul III și Veronei Maier (pian).

  Pe 10 mai publicul a avut plăcerea de a audia Cvartetul ArtMusik (Marius Biclea – vioara I, Emil Stegar – vioara II, Florin Matei – violă și Dan Joițoiu – violoncel) & clarinetistul Emil Vişenescu. Duminică, 11 mai, s-a cântat Couperin, Haydn, Cervetto și Barrière, un melanj inedit de clasic și baroc în interpretarea duo-ului de violonceliști JayaGabriela Bokor și Mircea Marian.

  Programul manifestărilor este disponibil în variantă completă și actualizată pe site-ul festivalului www.mogosoaiaclasicfest.wordpress.com.  

   

  LASĂ UN COMENTARIU

  Please enter your comment!
  Please enter your name here