Otaku Festival 2013 – Festival de cultura japoneza contemporana

0
495

Festivalul de cultură japoneză contemporană Otaku, aflat la a şaptea ediţie, se va desfăşura în perioada 11-12 mai 2013, în cadrul Universităţii Româno-Americane.

Propunându-şi să aducă în plan local elemente de cultură şi civilizaţie japoneză contemporană, cărora li se adaugă cele care ţin de aria tehnico-ştiinţifică, Otaku Festival are în program de la expoziţii şi concursuri până la ateliere şi jocuri.

Conceput ca o platformă independentă, creată cu scopul de a-i reuni pe cei pasionaţi de cultură japoneză cu amatorii de jocuri şi console, evenimentul include ateliere (cosplay, wig styling sau machiaj, bead art, teatru, desen, animaţie – Character Design 3D sau modelat în răşină), prezentări (Istoria şi evoluţia anime-urilor între anii '70-'90, Oni – prezenţa malefică şi benefică în cultura japoneză, prezentări cosplay, Otaku MAG sau jocuri şi console video), proiecţii şi concerte de muzică J-rock (Japanese rock), karaoke şi expoziţii de jucării Vinyl Toys, fotografie sau ilustraţie. 

Invitaţi speciali ai ediţiei de anul acesta sunt unii dintre cei mai buni cosplayeri din lume, prezenţe constante la evenimente precum World Cosplay Summit.

Pe lângă concursul anual de cosplay, ai cărui participanți au acces gratuit la festival în ziua concursului, Otaku Festival a pregătit și un concurs de ilustrație de carte, dar și o zonă de Live Drawing, unde oricine va putea să își încerce aptitudinile la desen, fie că e vorba de amatori sau profesioniști. 

Poţi accesa aici programul detaliat al festivalului.

Biletele, în valoare de 15 RON pentru fiecare din zilele de 11 şi 12 mai şi abonamentele de 25 RON pentru întregul festival pot fi comandate online sau pot fi găsite în rețeaua Inmedio sau la unele dintre sediile Poștei Române.

Copiii în vârstă de 10 ani sau mai puţin beneficiază de intrare liberă la Otaku Festival 2013 doar însoţiţi de un adult posesor al unui bilet cu preţ întreg (oferta este limitată la 2 copii per adult).

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here