Outernational Days, editia 2017

0
790
Unde: Gradina Uranus (Strada Uranus 144), The Ark Bucuresti (Strada Uranus 150)

Cand: 07 Jul - 09 Jul 2017 Ora:18:00

Există şi în România evenimente pentru cei dornici de a explora hibridul muzical format din genuri şi stiluri mai puţin expuse în media, asociate cu periferia, cu tabuurile privind relaţiile majorităţii cu anumite minorităţi etnice plasate în umbra societăţii, cu anumite cartiere şi comunităţi ale marginalilor şi ritmurile ce nu se încadrează în percepţia majorităţii asupra a ceea ce poate fi definit drept civilizat sau acceptabil. Unul dintre ele este şi festivalul Outernational Days, care va avea loc între 7 şi 9 iulie 2017, la Grădina Uranus (Strada Uranus 144) şi The Ark Bucureşti (Strada Uranus 150).

Ajuns la cea de-a doua ediţie, Outernational Days propune o călătorie exotică prin zona underground, aşa cum este (re)definită din perspectiva asupra spaţiilor culturale de la marginea societăţii, caracterizate de acea efervescenţă percepută de unii drept stridentă, care intrigă sau fascinează prin modul în care influenţează comunităţi şi produce amestecuri experimentale stranii când vine în contact cu genurile acceptate de majoritate sau de elite. Artiştii invitaţi pentru a concerta în cadrul acestei ediţii vin din ţări africane, printre care Senegal, Kenya şi Niger, din Liban şi Turcia, dar şi din ţări europene, printre care Germania, Elveţia, Austria sau România.

În afară de concerte, festivalul include şi DJ seturi tematice, instalaţii, dezbateri, filme documentare şi prezentări menite să definească mai bine conceptul Outernational. Festivalul este un proiect al publicaţiei The Attic Magazine.

Preţul unui abonament (full festival pass) este de 120 de lei. Costul unui bilet variază între 30 şi 60 de lei, în funcţie de oră şi de ziua aleasă (pentru mai multe detalii puteţi accesa Eventbook).

Puteţi afla mai multe informaţii despre program şi artiştii invitaţi pe site-ul oficial.

 

 

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here