Pieta

0
380

Câștigătorul Leului de Aur la Festivalul de Film de la Veneția în 2012 și cel de-al 18-lea lungmetraj semnat de sud-coreeanul Kim Ki-duk (Bad Guy, Samaritan Girl, 3-Iron), Pieta prezintă povestea unui om solitar și violent, a cărui viață e dată peste cap de venirea bruscă a unei femei ce susține că este mama lui.

Pieta îl are ca protagonist pe Kang-do, angajat de cămătari pentru a se "ocupa" de datornicii întârziați. De la amenințări și până la răni grave, Kang-do nu are rețineri în metodele folosite, făcându-și datoria eficient și fără remușcări. 

Lucrurile se complică când se vede urmărit cu insistență de o femeie necunoscută, care încearcă să-l convingă că e mama lui care l-a abandonat la naștere. Enervat, Kang-do îi aplică tratamente extrem de dure, însă fără rezultat – femeia nu renunță. 

Pieta nu s-a sustras de la controverse – lucru obișnuit pentru filmele lui Kim Ki-duk – fiind vizate accentele de sexualitate prin care e portretizată relația mamă-fiu, referirile la doctrina creștină (titlul și afișul filmului trimit la imaginea Fecioarei Maria ținând în brațe corpul lui Iisus),  dar și gradul ridicat de violență al filmului. 

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here