Post Tenebras Lux

0
434

Cea mai recentă producţie a regizorului şi scenaristului mexican Carlos Reygadas, ce i-a adus acestuia trofeul pentru cel mai bun regizor la Festivalul de Film de la Cannes, Post Tenebras Lux e un film straniu, semi-autobiografic, cu ecouri tarkovskiene.

Un film vizual mai curând decât narativ, Post Tenebras Lux gravitează în jurul unei familii – Juan (Adolfo Jiménez Castro), Natalia (Nathalia Acevedo) şi cei doi copii (interpretaţi de copiii regizorului, Rut şi Eleazar) – care a renunţat la viaţa urbană pentru o existenţă mai aproape de natură şi a prieteniei dintre Juan şi un localnic.

Fără a avea o structură narativă liniară, filmul împleteşte frânturi din viaţa acestora cu scene petrecute într-o baie turcească şi fragmente dintr-un meci de rugby disputat la o şcoală privată din Marea Britanie, introducând totodată elemente onirice sau suprarealiste.

Comparat de unii critici cu The Tree of Life, Post Tenebras Lux e un film complex, a cărui temă centrală pare să fie condiţia fiinţei umane, trăind în presimţirea luminii ce va risipi întunericul angoasei.
 

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here