Recomandări pentru weekend-ul 24-26 octombrie

0
363

În mod curios, nu sunt filme de groază la cinema, deși în mai puțin de o săptămână sărbătorim Halloween-ul. Totuşi, filmele din weekend-ul acesta sunt interesante și ne așteaptă și multe alte evenimente culturale distractive. Ca întotdeauna, dacă nu doriți să vă ridicați din pat, va recomandăm și multe articole internaționale savuroase.

 

În weekend-ul acesta vizionăm în premieră…

 

Fury – Furia: Eroi anonimi. Atât de mult ne-a plăcut de Brad Pitt în Inglourious Basterds încât acesta revine pe marile ecrane într-o dramă istorică plasată la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial. Pitt intrepreteaza rolul unui sergent american care își conduce echipajul de pe tancul numit Fury într-o misiune sinucigașă împotriva naziștilor.

Serena. A doua dramă istorică americană, care se desfășoară de acesta dată în timpul Marii Depresii. Serena, protagonista interpretată de Jennifer Lawrence construiește împreună cu soțul ei George (Bradley Cooper) o fabrică de lemn pentru construcții. Pe cât de puternică este ea în ceea ce privește afacerile familiei, pe atât de rău cedează emoțional când află că soțul ei are un copil cu o altă femeie, Rachel (interpretată de Ana Ularu).

Autómata. Un SF plasat în viitor cu Antonio Banderas în rolul unui agent de asigurări al unei companii specializate în robotică care cercetează cazuri de roboți capabili de manipulare. În cursul investigației sale descoperă lucruri ce ar fi rămas mai bine ascunse.

 

Cuscrii. Comedie românească cu Paul Ipate, Mircea Diaconu şi Marian Râlea despre două familii, ai căror copii urmează să se căsătorească. Total merge bine până când fiecare începe să-și impună propriul punct de vedere despre cum trebuie organizată nunta.

 

În weekend-ul acesta citim…

 

Un articol în care Bob Eckstein își prezintă desenele cu povești ale librăriilor pentru a atrage atenția asupra dispariției treptate a acestora din New York.

 

O analiză a prestațiilor „magice” din noul film al lui Woody Allen, Magic in the Moonlight, într-un articol de Richard Brody din The New Yorker.

 

Justificările lui Jean-Paul Sartre când a refuzat Premiul Nobel pentru literatură, remarcându-se astfel și ca primul om din istorie care a îndrăznit acest lucru.

 

Și aflăm mai multe despre arta underground din Iran.

 

 

În weekend-ul acesta ascultăm…

 

Muzica mai multor sărbătoriți printre care Tom Petty cu a lui trupă, The Heartbreakers.

 

Cel mai recent single al lui Keith Urban care își sărbătorește ziua de naștere pe 26 octombrie.

 

Și un pic de Norah Jones, nu că ar fi una dintre sărbătoriți, ci pentru că se potrivește așa de bine cu vremea de afară.

 

 

În weekend-ul acesta mergem la…

 

Festivalul Naţional de Teatru, care debutează în acest weekend și ne-a pregătit, pe lângă piesele de teatru de excepție din toate colțurile României, și lansări de carte despre artele spectacolului, dar și o expoziții și licitații de caritate dedicate lumii teatrului.

eXplore dance festival care continuă cu spectacole de dans contemporan, teatru sau performace-uri concepute de artiști autohtoni sau străini, precum și workshop-uri pentru adulți și copii pe aceste teme.

Improfest 2014.Un festival ce sărbătoreşte creativitatea şi umorul, în care audienţa va avea parte de spectacole fără scenarii, în care actorii îi vor invita să ia parte la improvizaţie. La eveniment vor participa atât actori cunoscuţi publicului amator de improvizaţii din România, cât şi actori de comedie străini.

Les films de Cannes a Bucarest, unde evident că vom avea ocazia de neratat să vedem cele mai bune filme ale selecţiei de la Cannes 2014.

Săptămâna culturală a Mexicului dedicată regiunii Oaxaca, unde vom putea gusta din bunătăţi tradiţionale precum mezcalul, vizita instalaţia Altarul Morților, dar şi vizona spectacole de dans şi concerte de muzică mexicane. Evenimentele se vor desfăşura atât la Muzeul Ţăranului Român cât şi în alte locaţii, iar intrarea este liberă.

Salonul European de Bandă Desenată, unde vom putea vizita expozițiile de comics, participa la activități distractive și chiar cumpăra reviste de benzi desenate.

ART ON DISPLAY, o expoziţie de artă neconvenţională a cărei vizită e gândită ca o promenadă pe Calea Victoriei, unde lucrările artiştilor vor putea fi văzute în vitrine și spații exterioare.

Halloween ComicFest care ne aşteaptă în Red Goblin cu reviste de benzi desenate gratuite, special publicate pentru acest eveniment.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here