Recomandări de Sânziene – 23-25 iunie 2015

0
597

Noi am obsevat că Bucureştiul s-a animat foarte mult în acestă lună și că se anunță multe evenimente în jurul sărbătorii de Sânziene, dar și a Zilei Internaţionale a Iei, ambele sărbătorite pe 24 iunie. Sânzienele știți ce sunt, și dacă nu știți, aflați de aici. Cât despre Ziua Internațională a Iei și cum a ajuns să existe? Nu știm. Dar dacă e pe Facebook, probabil că e adevărat. 

 

Iată câteva recomandări de evenimente din zilele de 23-25 iunie care ne-au atras atenția, pentru copii și pentru adulți:

 

Noaptea de Sânziene la IFB – lecturi dramatizate, concerte sau ateliere de împletit coronițe din spice de grâu la Institutului Francez din București. Intrarea este liberă. Ținută recomandată: ie / cămașă țărănească

Se deschid cerurile de Sânziene la Scoala Centrala– Lectura unor pasaje de către membrii A.R.C.E.N., culese din romanul lui Mircea Eliade, Noaptea de Sânziene, va fi acompaniată de muzica cvartetului Bella Musica de la Opera Română.  Intrarea este liberă.

  

O poveste de Sânziene la muzeul Theodor Pallady – un traseu interactiv destinat adolescenţilor, care vor întâlni Iele şi Sânziene, vor căuta indicii şi vor intra într-un tărâm al tradiţiilor şi superstiţiilor româneşti. Intrarea este gratuită, însă doar pe baza programării prin e-mail la adresa adolescent@art.museum.ro, în limita locurilor disponibile. 

Cu IA printre cărţi la Biblioteca Ion Creangă – unde suntem aşteptaţi îmbrăcaţi în IE pentru a afla câteva dintre semnele cusute şi semnificaţiile lor din cărţi vii.

  

Şezătoare cu fluiere şi poveşti în Bucureşti la Green Hours – unde copiii pot afla cele mai mari secrete ale instrumentelor muzicale româneşti, să facă cunoştinţă si să se joace împreună. Biletul de intrare: îmbracă o IE şi intri gratis în limita locurilor disponibile. Înscrieri prin sms la tel: 0723.47.16.00

IEsc – eveniment dedicat Zilei Internaționale a Iei– Creart ne invită în Grădina cu Filme din Piața Alexandru Lahovari, nr. 7, la ateliere de creație, concert în aer liber, sesiuni foto și multe alte surprize menite să celebreze IA (da, da, cu CAPS). Intrarea la toate activitățile din cadrul IEsc este gratuită.

  

 

Și încă câteva evenimente care nu au legătură cu zâne sau moda mioritică, dar care sună fain:

 

Live performance – Ciprian Mureșan, "Untitled"acest eveniment înscenează live acțiunea captată în filmul "Untitled" (2015), prezentat pentru prima dată în expoziția "Working from Language". Filmul și piesa sunt coproduse împreună cu Galeria David Nolan din New York. Piesa a fost prezentată la ediția actuală a Art Basel în cadrul secțiunii Parcours.

Dance That Comes From The Mouth // Adriana Gheorghe – Atelier 35 prezintă Dance That Comes From The Mouth, un performance de Adriana Gheorghe. Artista amestecă activitatea de performer cu cea de teoretician. În ultima vreme scrie doar când există o urgență. Cercetează formate hibrid prin care să livreze teorie live pornind de la conceptul de “singularitate”.

Cutia / Teritorii împrumutate – Expoziție de master cu Sorina Vazelina care compune o "cutie" de benzi desenate în care bunicii săi sunt principalul obiect de studiu si Lucian Bran care preia şi cartografiază spații "împrumutate" de un regizor american pentru compunerea și realizarea unui film istoric american pe un platou de filmare din Romania.

  

Act the Gap – reprezintă lucrarea de licenţă a Alexandrei Ivanciu, absolventă a departamentului Foto-Video, din cadrul Universității de Arte București. Practica sa artistică este o fuziune între performance, video și sunet și are ca subiect principal traiectoria corpului între problematicile sociale și politice în societatea contemporană.

OUR WAY TO CUBA –  proiecţie şi poveşti minunate cu Gina Buliga şi Bogdan Comanescu despre Cuba.

Acestea fiind spuse… scoateți-vă iile din dulap … și vă urăm o seară magică  de Sânziene!

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here