Recomandări pentru weekend-ul 1-3 mai 2015

0
520

Da, știm că mulți vor fi la mare în acest weekend, dar noi nu ne adresăm lor. Ne adresăm celor care rămân în București și au chef de evenimente captivante, lecturi interesante și spații neaglomerate.

 

În weekend-ul acesta vizionăm în premieră…

 

The Age of Adaline – Secretul lui Adaline. Adaline (Blake Lively) este lovită de trăsnet și, spre deosebire de personajul din The Curious Case of Benjamin Button (Did you know that I was struck by lightning seven times?), dobândește tinerețea veșnică. Cum se împacă însă un astfel de dar cu visul iubirii veșnice? 

A Little ChaosHaos la Versailles. Poveste de dragoste între doi peisagisti la curtea Regelui Soare (Alan Rickman), unul este faimosul André Le Notre, iar ce-l de-al doilea este Sabine De Barra (Kate Winslet), o femeie talentată care este aleasă pentru a construi una dintre principalele grădini de la un nou palat de la Versailles. În noua sa poziţie de putere şi influenţă, ea contestă barierele de gen şi de clasă.

 

În weekend-ul acesta citim…

 

Despre felul în care s-a schimbat lumea artei după 30 de ani în opinia celor de la Guerrilla Girls.

 

Despre cărţi de colorat pentru adulţi care ironizează viaţa lor.

 

Şi vedem fotografii cu o comunitate de squatteri newyorkezi din anii 90.

 

În weekend-ul acesta ascultăm…

 

Un concert de Kenny Garrett care ne aşteaptă  la Sala Radio pe 14 mai.

 

În weekend-ul acesta mergem la…

 

Zelda de William Luce.Piesă de teatru care ne prezintă ultimele ore din viaţa Zeldei Sayre Fitzgerald.

Super-Fericiții. Comedie gri în care patru protagonişti ne arată că bucuria de trăi e la un Economil (pilula) distanţă. O nouă zi de muncă, un nou motiv de fericire. Ei cuceresc lumea cu fiecare pilulă şi sunt fericiţi. 

Crimă la Howard Johnson de Ron Clark. Comedie în care doi adulterini, Arlene şi Mitchell, încearcă să-l ucidă pe soţul primeia, dar nimic nu merge cum şi-au plănuit.

Zic Zac. Spectacol de coregrafie care vorbește despre etapele unei relații: simpatie și antipatie, porniri animalice și dezbateri filosofice, sensibilitate și cruzime, frici personale și nevoia de a ne găsi jumătatea.

Zeul măcelului de Yasmina Reza. Comedie cinică despre linia foarte fină dintre formalitatea socială şi adevărul interior al fiecăruia dintre noi. Ce se întâmplă când se estompează graniţa dintre „ceea ce e frumos şi corect într-o vizită”.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here