Recomandari pentru weekend-ul 20 iunie – 22 iunie

0
464

Evenimentele acestei săptămâni cuprind obișnuitele premiere de film și spectacole de teatru, însă, pe lângă acestea, pentru un weekend reușit poți face o plimbare până în Piața George Enescu, unde se va desfăsura un festival dedicat muzicii clasice.  De asemenea, vineri se întâmplă o nouă ediţie a Nopţii Institutelor Culturale.

Așadar, vineri vei avea parte de o premieră de film românească – O poveste de dragoste, Lindenfeld, regizată de Radu Gabrea care spune povestea lui Ulrich Winkler (Victor Rebengiuc). Urmărind un documentar despre satul săsesc Lindenfeld din România, Ulrich își amintește momentul în care a fost deportat din acest sat și despărțit de prima sa iubire, Helga, ceea ce îl determină ca, după 60 de ani, să revină în satul natal.

Începând cu această săptămână va intra în cinematografe și comedia Blended cu Adam Sandler și Drew Berrymore care, în urma unui blind date dezastruos, decid să stea cât mai departe unul de celălalt. Însă, "destinul" face să se reîntâlnească tocmai în sălbăticia africană. Recenzia noastră poate fi citită aici.

Vineri va debuta și ediția a IX-a  Bucharest Music Film Festival la care, printre invitați, se vor număra și: Mercury Quartet, Orchestra Naționala Radio, Vlad Maistorovici, Codina Masferrer, Antoine Francoise, Harry Cameron-Penny sau Camerata Regală și Bucharest Jazz Orchestra. Fiecare seară se încheie cu proiecția unor filme din concerte precum: Fantoma de la Operă de Andrew Llyod Webber, Great Opera Arias și Michael Buble în Madison Square Garden.

Iubitorii teatrului pot urmări weekend-ul acesta piesa Amalia respiră adânc care se va juca pe scena Teatrului Act, vineri de la ora 19:00. Piesa este un one-woman show al actriței Cristina Casian și prezintă dramele unei femei din perioada comunistă și cea post-decembristă și încercarea acesteia de a se adapta schimbărilor majore prin care trece.

Tot vineri, la Teatrul Bulandra, are loc spectacolul Obiceiuri necurate în regia lui Mihai Constantin. Piesa este o comedie care prezintă o imagine atipică a vieții monahale. Măicuţele Augusta și Philamena aduc contribuții generoase veniturilor mânăstirii prin producția de vin de care se ocupă în secret. Însă, lucurile se vor complica, dând naștere unor situații ridicole, la limitele absurdului. Recenzia noastră poate fi citită aici.

La Unteatru, sâmbătă ești invitat la spectacolul Cel mai frumos roman din lume după Larry Tremblay, o poveste despre nevoia și puterea de a crea. În regia Alexandrei Penciuc, actorii Nicoleta Lefter și Ionuț Grama dau naștere unor personaje – un psihiatru și o scriitoare în pană de inspirație – care împreună dezvăluie noi planuri ale existenței ce alternează, se împletesc și se destramă în căutarea esenței.

Duminică, de la ora 19:00, la Teatrul Bulandra, se joacă piesa Meșteșugul Vieții, o dramă cu accente de umor care se concentrează pe psihologia personajului. Yona Popoch decide, după 30 de ani de căsnicie, să își părăsească nevasta, de aici pornind șirul de acuze, jigniri și iertări prezentate pe fundalul crizei existențiale masculine.

De asemenea, expoziția Milk. Honey. Blood. a pictorului contemporan Roman Tolici este deschisă în continuare la Palatul Știrbei.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here