Recomandări pentru weekend-ul 22 – 24 mai

0
441

Sunt multe premiere interesante în acest sfârşit de săptămână, dar şi piese de teatru sau evenimente culturale. Este aşa de frumos afară încât ar fi păcat să stăm numai în casă.

 

În weekend-ul acesta vizionăm în premieră…

 

PasoliniFilmul îşi propune să spună povestea ultimei zile din viaţa regizorului italian (interpretat de Willem Dafoe) printr-un caleidoscop de imagini legate de viaţa, fanteziile, filmele şi proiectele sale. Noua ne-a plăcut extraordinar de mult si i-am scris o recenzie.

Tomorrowland. Către acest loc, Tomorrowland, pornesc tânăra Casey (Britt Robertson, Delivery Man) și mai puțin tânărul Frank (George Clooney), un loc a cărui existență nu e sigură, dar pe care ambii și-l amintesc ca pe un spațiu în care orice acțiune influențează viitorul.

CarmenFilm romanesc despre o mamă care luptă împotriva tuturor celor care nu îi mai dau şanse de supravieţuire fiicei sale.Filmul, în regia lui Doru Niţescu a făcut parte din lista filmelor selectate pentru Festivalul de Film de la Sarajevo.

Poltergeist. Remake al filmului cu acelaşi nume din 1982, filmul Poltergeist îl are ca protagonist pe Eric Bowen, un tată care după ce îşi pierde locul de muncă se mută împreună cu familia într-un oraş nou şi încearcă să croiască pentru aceasta un nou început. Totul decurge normal, până când fiica sa, Madison, este răpită.

 

În weekend-ul acesta citim…

 

O recenzie pentru Mad Max: Fury Road de la The New Yorker.

 

Despre o serie de fotografii ale artistului Eugenio Recuenco gândite ca un omagiu picturilor lui Picasso.

 

Despre Bienala de Artă de la Veneţia.

 

În weekend-ul acesta ascultăm…

 

Un album de la B.B. King. Cântăreţul de blues a decedat pe 15 mai, după aproximativ 70 de ani de activitate în muzică.

 

În weekend-ul acesta mergem la…

 

INTERSECTION – un nou eveniment de artă contemporană care se axează pe conceptul de – aţi ghicit – intersecție, dezvăluind modul creativ în care, într-un spațiu neconvențional, forme de artă variate pot comunica, generând noi conexiuni între arhitectura clădirii, contextul său istoric, imagine și sunet.

Instalart/ Obiect/ 003. Inspired by BASF– expoziţie care ne aşteaptă cu obiecte care ne simplifică viața, ne-o îmbunătațesc, ne-o înfrumusețează.

Bucharest Film Biennale 2015– festival pentru cei dornici să vadă experimentele cinematografice ale regizorilor inovatori în spaţii culturale alternative.

Romanian Design Week la Hanul Gabroveni şi nu numai –  proiect dedicat în întregime designului românesc, care se adresează atât publicului larg, cât și profesioniștilor.

20 de ani in Siberia – un spectacol despre destinul unei țărănci bucovinence, autoare a uneia dintre cele mai importante mărturii despre calvarul din Gulagul sovietic.

Blackbird de David Harrower la Unteatru– Piesa spune povestea reîntîlnirii dintre o fată de 27 de ani și un bărbat trecut de 60, care a abuzat-o pe vremea când ea avea 12 ani

Un tramvai numit dorinţă– Acțiunea spectacolului se concentrează pe evoluția a patru personaje al căror destin este subjugat unui simplu cuvânt: ratarea.

Reflection by Lightwave Theatre– spectacol realizat prin recurgerea la tăcerea însufleţită de mişcările unor păpuşi de mărimea unui om în carne şi oase.

Prezentări de astronomie la Palatul Şuţu

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here