Recomandari pentru weekend-ul 23 mai – 25 mai

0
467

Sfârșitul de săptămână vine cu un număr destul de generos de evenimente. Astfel, vom avea parte de un festival de film care propune un nou concept pentru România, o premieră cinematografică, câteva spectacole de teatru, o noapte dedicată galeriilor bucureștene, dar și două târguri pentru iubitorii culturii indiene sau pentru pasionații de modă.

Așadar, în weekend va avea loc un eveniment dedicat cinefililor pasionați de călătorie: Hip Trip Film Festival ce se va desfășura la Cinamateca Eforie și Cinema Union. De-a lungul celor trei zile vei putea urmări documentare, scurtmetraje și filme de artă cu și despre colțuile acestei lumi. Programul festivalului include filme precum The Darjeeeling Limited, Buena Vista Social Club, 7 Days in Havana sau Instanbul Unveiled, regizat de Serif Yenen, care va fi prezent la proiecția filmului din deschiderea festivalului.

Premiera cinematografică a săptămânii este noul film din seria X-Men, Days of Future Past. Wolverine (Hugh Jackman) se întoarce în trecut pentru a opri amenințarea unui război, însă o modficare a viitorul atrage un șir de consecințe ce dau naștere unor noi provocări. Jennifer Lawrence, Michael Fassbender, James McAvoy și Nicholas Hoult se alătură distribuției, alături de Ian McKellen, Patrick Stewart și Anna Paquin.

Luna aceasta la Ateneul Român au loc o serie de concerte simfonice ce își așteaptă publicul cu partituri de Mozart, Beethoven, Vivaldi și Mahler. Astfel, vineri, iubitorii de muzică clasică sunt invitați la Ateneu pentru a asculta Orchestra Simfonică a Filarmonicii George Enescu, condusă de Jin Wang, care va interpreta Simfonia Nr. 5 de Gustav Mahler.    

Săptămâna aceasta, la teatru, se joacă piesa Ce zile frumoase, vineri de la ora 19:00 la Unteatru. Spectacolul este bazat pe un eseu scris de Samuel Beckett, în care vorbește despre relația dintre om și timp. 

Tot vineri are loc și spectacolul Șarpele în iarbă la Teatrul Bulandra de la ora 20:00. Povestea prezintă revederea a două surori bântuite de amintirea și de abuzurile tatălui lor. Ioana Abur și Anca Androne interpretează rolurile principale în aceasta piesă regizată de Emil Hoștina.

Sâmbătă, la Unteatru, de la ora 19:00, poți urmări piesa Blackbird după un text de David Harrower. Subiectul se referă la întâlnirea dintre o tânără și un bărbat trecut de 60 de ani care a abuzat-o cu 15 ani în urmă. În final, publicul este liber să decidă dacă vina este sau nu îndreptățită.

Meșteșugul vieții este o altă piesă pe care o poți vedea la teatru weekendul acesta. Spectacolul este o dramă ce pune accentul pe psihologia personajului principal, care se trezește într-o noapte hotărât să își părăsească soția după 30 de ani. Pornind de aici, piesa urmărește șirul de acuze, jigniri, frustrări și iertări, pe fundalul crizei existențiale masculine. Meșteșugul vieții se va juca duminică la Teatrul Bulandra de la ora 19:00.

La acest sfârșit de săptămână are loc și Noaptea Albă a Galeriilor, eveniment care își propune dezvoltarea unor platforme de comunicare și dezvoltare a artelor contemporane. Iată câteva dintre cele mai interesante expoziții și evenimente care vor avea loc în cadrul acestui proiect: Galeria Posibilă (Atelier de alcătuit carte de fotografie anonimă), Sfântul Tus (Povești din sertar), Facultatea de Istorie (Born before, raised after 1989). Programul întreg îl poți consulta aici.

Tot începând de vineri poți vizita și expoziția Milk. Honey. Blood dedicată pictorului Roman Tolici, unul dintre cei mai cunoscuți artiști români contemporani. Expoziția este un eveniment paralel al Bienalei Internaționale de Artă Contemporană București și este găzduită de Palatul Știrbei.

Sâmbătă și duminică are loc și târgul Moda pe îndelete în Dianei 4, unde designerii români își vor prezenta creațiile. Pe lângă cumpărături, te poți relaxa cu un cocktail sau o înghețată sau poți participa la ședinte de make-up și hair-styling.

De-a lungul acestui sfâșit de săptămână va avea loc și festivalul Namaste India la Muzeul Național al Satului. Evenimentul te așteaptă cu expoziții de fotografie, filme documentare, povești ale călătorilor români care au vizitat India, dansuri, veșminte tradiționale, podoabe și specialități culinare.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here