Recomandari pentru weekend-ul 4-6 aprilie

0
319

Agenda sfârșitului de săptămână cuprinde noi concerte, piese de teatru, premiere de film și o expoziție. În plus, weekend-ul acesta ești invitat să iei parte la experiența cinematografică oferită de noua ediție a Festivalului Internațional de Film NexT.

A Long Way Down este o dramă care va avea lansarea vinerea aceasta. Filmul este o nouă ecranizare, după Fever Pitch, High Fidelity și About A Boy, a unui roman scris de Nick Hornby. Povestea urmărește patru oameni care aleg același bloc pentru a-și pune în aplicare planurile sinucigașe. Personajele principale sunt interpretate de Pierce Brosnan, Toni Collette, Aaron Paul (Breaking Bad) și Imogen Poots (Jane Eyre, Filth).

De asemenea, Captain America şi distracţia cinematografică în stil Hollywood revin pe marile ecrane începând cu acest sfârșit de săptămână. La doi ani de la evenimentele din The Avengers, Steve Rogers este implicat într-o situație misterioasă ce pune în pericol siguranța globală. Chris Evans, Scarlett Johansson și românul Sebastian Stan se regăsesc în rolurile principale.

Pe parcursul acestui weekend se desfășoară și cea de-a 8-a ediție a Festivalului Internațional de Film NexT. Pe lângă competiția internațională, care anul acesta cuprinde 26 de filme, și secțiunile deja consacrate, festivalul vine anul acesta cu programe și secțiuni noi, printre care una dedicată cinematografiei româneşti. Programul evenimentului este disponibil aici.

La capitolul muzică, weekendul include ediția a 2-a a Festivalului Jazz in Church desfășurat la Biserica Luterană. Printre artiștii invitați se numără Irene Schweizer (pian – Elveția) și Pierre Favre (tobe, percuție – Elveția). Una dintre suprizele festivalului este proiectul muzical prezentat în premiera de britanicul Ambrose Field pentru vocea lui John Potter, susținută de un cvartet de coarde.

Sâmbătă, de la ora 21:00, în Fabrica are loc concertul trupei Jaya The Cat, a căror muzică este rezultatul unei combinații interesante între raggae și punk. În deschidere vor cânta Hefe și Mike (din California), Pistol cu Capse și Basska, iar atmosfera de la after party va fi asigurată de Selector Lazy Face (Jamaica Air Force Radio Show din Sofia, Bulgaria). 

În ceea ce privește teatrul, weekend-ul acesta se joacă piesa Dumnezeu iubește, regizată de Ioana Petre, care se va juca la Teatrul Bulandra și spune povestea a patru rusoaice care se intersectează în salonul unei maternități.

De asemenea, vineri și sâmbătă, de la ora 19:00 la Unteatru, poți urmări spectacolul Blackbird după un text de David Harrower. Piesa prezintă reîntâlnirea dintre o fată de 27 de ani și un bărbat trecut de 60 de ani, care a abuzat-o cu ani în urmă. Până la final, spectatorii sunt liberi să decidă cui aparține, de fapt, vina.

Sâmbătă și duminică la TNB se joacă piesa Revizorul, o adaptare contemporană a textului omonim al lui Gogol, semnat de Felix Alexa. Un primar corupt și acoliții săi intră în stare de alertă când se răspândește vestea că un revizor din Capitală le va face o vizită ’’sub acoperire”. Distribuția îi cuprinde pe Marius Manole, Mihai Constantin, Ana Ciontea, Irina Movilă, Claudiu Bleonț și Mihai Calotă, iar pe coloana sonoră se regăsește Lacul Lebedelor de Ceaikovski și Lacrimosa lui Mozart.

La Teatrul Act, duminica aceasta, are loc piesa COCKOȘI de Mike Bartlett, în regia lui Horia Suru. Spectacolul prezintă relația de lungă durată a unui cuplu gay și descrie eșecul despărțirii acestora. În 2010 piesa a câștigat premiul Laurence Olivier, cea mai importantă distincție britanică de profil, iar în scurt timp a fost montată și pe Broadway.

De curând s-a deschis o nouă expoziție la Galeria IX, care găzduiește o retrospectivă a mișcărilor de stradă din toamna lui 2013. Expoziția include instalații foto și video, muzică, live act și DIY promo. Participanții sunt încurajați să vină cu propriile bannere, pancarte și lucrări artistice legate de protestele din toamna anului trecut.  

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here