Recomandari pentru weekend-ul 6 iunie – 8 iunie

0
404

Numărul evenimentelor din acest weekend nu este impresionant, dar sunt câteva pentru care merită să ieși din casă: poți face o vizită la cinema pentru premierele săptămânii, poți merge la teatru sau poți lua parte la un festival dedicat culturii urbane de pe strada Mătăsari.

Așadar, vineri va avea loc premiera filmului science-fiction, Edge of Tomorrow, cu Tom Cruise, Emily Blunt si Bill Paxton. Acțiunea are loc în viitorul apropiat când specia extraterestră Mimics atacă planeta noastră, iar contactul cu aceasta îi trimite într-o buclă temporală care le oferă răgazul necesar pentru a găsi soluția anihilării extratereștrilor și salvării Pământului. Recomandăm să-l vedeţi la IMAX pentru o experienţă completă.

De vineri intră în cinematografe şi filmul A Million Ways to Die in the West, o comedie plasată în Arizona anului 1882. Albert (Seth MacFarlane) se îndrăgostește de Anna (Charlize Theron) care îl învață să se dueleze și să capete curaj, mai ales acum când soțul ei, un tâlhar celebru (Liam Neeson), cere răzbunare.

La teatru duminica aceasta poți urmări piesa Crimă și Pedeapsă în regia lui Yuri Kordonsky. Această punere în scenă a romanului lui Dostoievski explorează mintea unui păcătos, motivarea crimei și nevoia de izbăvire. Marian Râlea, Marius Manole, Richard Bovnozki, Vlad Logigan, Rodica Lazăr și Anca Androne fac parte din distribuție. Spectacolul se va juca la Teatrul Bulandra de la ora 18:30.

Tot duminică, la Unteatru de la ora 19:00, ești invitat să urmărești piesa Frumoasa călătorie a urșilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt. Piesa scrisă de Matei Vişniec este pus în scenă, într-o reprezentație minimalistă, de regizoarea Cătălina Buzoianu și prezintă un cuplu pentru care un one-night stand se transformă într-o relație plină de simboluri mistice cu referiri la perechea primordială.

Pe parcursul acestui sfârșit de săptămână are loc și festivalul Femei pe Mătăsari. Astfel, vechea stradă frecventată în trecut de femeile ușoare va deveni, pentru trei zile, un spațiu dedicat culturii urbane unde vei avea parte de concerte, proiecții video, bijuterii unice și spectacole.

Tot în acest weekend, sâmbătă și duminică, dacă îţi plac bijuteriile ( 😛 ) eşti invitat(ă) la expoziția This Is Not a Jewelry la Galeria Galateca. Expoziția va deschide prima ediție a Project A, un târg bianual de bijuterie contemporană la care participă 28 de artiști. Proiectul își propune să aducă bijuteria de autor la rangul de artă independentă.

Și expoziția de artă contemporană Milk. Honey. Blood în care sunt expuse lucrările pictorului Roman Tolici este deschisă în continuare la Palatul Știrbei

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here