Recomandari pentru weekend-ul 9 – 11 mai

0
424

Weekend-ul acesta se anunţă puţine evenimente, însă cu siguranță ai de unde alege între câteva spectacole de teatru, două premiere și un festival de film și convenția Comic Con dedicată pasionaților de benzi desenate, jocuri video sau literatură fantasy și SF.

Astfel acest sfârșit de săptămână va debuta cu Festivalul Filmului European în cadrul căruia vor fi proiectate peste 30 de filme provenind din majoritatea țărilor Uniunii Europene. Proiecțiile au loc la Cinema Studio și la Cinema Elvira Popescu, accesul fiind gratuit în limita locurilor disponibile. Poți consulta programul festivalului aici.

Vineri va avea premiera și comedia The Other Woman regizată de Nick Cassavetes (The Notebook) în care soția (Leslie Mann), amanta (Cameron Diaz) și cealaltă amantă (KateUnton) se aliază pentru a pune la cale un plan de răzbunare împotriva bărbatului infidel (Nikolaj Coster-Waldau).

Selfie este un film românesc regizat de Cristina Iacob care va intra, de asemenea, în cinematografe vinerea aceasta. Pelicula spune povestea a trei absolvente de liceu care decid să plece la mare în loc să învețe pentru BAC. Din distribuție fac parte Răzvan Vasilescu, Florin Călinescu, Olimpia Melinte, Alina Chivulescu sau Crina Semciuc.

Weekend-ul acesta are loc și ce-a de-a doua ediție a convenției East European Comic Con care se va ține la Romexpo. Invitații speciali vor fi Jason Momoa, cunoscut pentru rolul lui Khal Drogo din Game of Thrones, Mark Sheppard (Supernatural, Leverage, White Collar, Battlestar Galactica), Natalia Tena (Harry Potter, Game of Thrones), cosplayer-ița Yaya Han și creatorul de benzi desenate Ian Churchill.

La capitolul spectacolelor de teatru săptămâna aceasta îți recomandăm piesa Fata din Curcubeu care se va juca vineri de la ora 20:00 la TNB (Sala Mica). Spectacolul este conceput ca un one (wo)man show și cuprinde mărturisile personajului interpretat de Tania Popa, o prostituată care își povestește experiențele.

De asemenea, dumincă de la ora 19:00 la Teatrul Bulandra (Sala Liviu Ciulei) se va juca spectacolul Meșteșugul vieții, pus în scenă de Felix Alexa și care vorbește despre traumele unei casnicii eșuate. Dana Dogaru, Răzvan Vasilescu și Dan Astilean fac parte din distribuție.

În continuare este deschisă și expoziția Otto Dix în sălile Kretzulescu ale Muzeului Național de Artă în care sunt prezentate 86 de gravuri și litografii ale artistului.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here