Romeo and Juliet

0
344

2012 a fost anul ecranizărilor lui Shakespeare: adaptări în cheie modernă a pieselor Mult zgomot pentru nimic și Coriolanus, dar și filmele din seria BBC The Hollow Crown. În 2013 a venit rândul lui  Romeo și al Julietei.

Scenaristul Julian Fellowes, cunoscut pentru filme si seriale de epocă ca Downton Abbey sau Gosford Park, semnează a 35-a adaptare a tragediei lui Shakespeare.  Dacă ultimul Romeo a fost Leonardo DiCaprio, în extravagantul Romeo+Juliet al lui Baz Luhrman, plusul devine "și" în noua ecranizare, iar Douglas Booth, noul Romeo. Rolul îi poate aduce actorului britanic succesul internațional, după ce a atras atenția criticilor în miniseria Great Expectations.

Același lucru este valabil și pentru regizorul Carlo Carlei. Romeo and Juliet este al doilea film în engleză al regizorului italian. În rolul Julietei, Hailee Steinfeld alege un rol diametral opus celui care i-a adus nominalizarea la Oscar la doar 14 ani, acela din True Grit.

În film joacă și Paul Giamatti (Cinderella Man), Damian Lewis (Homeland), Stellan Skarsgård (The Girl With The Dragon Tatoo) și Ed Westwick (Gossip Girl).

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here