Selma


Cand: 09 Jan 2015
0
672

Paramount Pictures a anunțat recent că în ianuarie 2015 va avea loc premiera filmului Selma, biografia lui Martin Luther King ce va surprinde campania de câteva luni pentru drepturile civile din 1965. Denumirea se referă la orașul Selma din care au pornit marșurile pentru drepturile afro-americanilor de a vota, în frunte cu M. L. King ca urmare a asasinării uneia dintre figurile proeminente ale mișcării, Jimmie Lee Jackson.

În film îi regăsim, printre alţii, pe David Oyelowo (Majordomul) în rolul lui King, pe Cuba Gooding Jr drept un avocat susţinător al lui King, pe Giovanni Ribisi în rolul sfătuitorului preşedintelui cu privire la mişcări şi pe Tim Roth, un politician adept al rasismului.

Oprah Winfrey va fi atât actriță (în rolul unei activiste) cât și producător, compania ei de producție de film, Harpo Productions, deja abordând acest subiect, în 2010, prin ecranizarea volumelor America in the King Years de Taylor Branch, câștigătoare al Premiului Pulitzer pentru Istorie. Selma marchează al doilea film al acesteia care prezintă perioada mișcărilor pentru drepturi civile ale afro-americanilor, primul fiind Majordomul (cu Forest Whitaker).

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here