Spectacolul “Bal mascat” deschide stagiunea Operei Nationale

  0
  310

  Dupa ce a avut premiera la finalul stagiunii trecute,  spectacolul Bal mascat de Giuseppe Verdi este reluat in deschiderea sezonului 2012-2013.

  Un ballo in maschera este o opera in trei acte ce trateaza conspiratia impotriva regelui Suediei Gustav al III-lea, concretizata cu asasinatul acestuia la balul mascat unde este invitat.

  Giuseppe Verdi s-a inspirat pentru subiectul operei din piesa de teatru Gustav al III-lea (1833),al carei autor este dramaturgul francez Eugene Scribe. La randul sau, Scribe a imprumutat din realitate numai evenimentele principale (conspiratia, asasinatul), restul povestii fiind creatie proprie. 

  Premiera absoluta a operei lui Verdi a avut loc pe 17 februarie 1859, la Teatrul Apollo din Roma.

  In aceeasi formula ca cea de la inceputul verii, productia reprezinta o colaborare a regizorului de origine bulgara Plamen Kartalov cu dirijorul Iurie Florea si maestrul de cor Stelian Olariu.

  Invitatul special al acestei montari vine din partea Operei Nationale Romane Timisoara, anume tenorul Cristian Balasescu, care va interpreta rolul lui Riccardo. In spectacol ii vom putea urmari si pe baritonul Iordache Basalic (Renato) sau pe Silvia Sorina Munteanu (Aurelia).

  Preturile biletelor variaza intre si 65 de lei.

  LASĂ UN COMENTARIU

  Please enter your comment!
  Please enter your name here