Turn Off the Lights


Premiera: 07 May 2013
0
308

Aflat în selecția oficială a Festivalului de Film de la Tribeca, laureat al Premiului pentru Cel mai bun documentar la Festivalul de Film de la Sarajevo în 2012 și la Gopo în 2013, pelicula Turn Off The Lights este povestea a trei băieți eliberați recent din închisoare.

Alex, care vorbește despre trecutul lui cu o atitudine deranjant de blazată față de femei, violență și vină, şi foştii lui colegi reuşesc să se reconcilieze cu lumea exterioară, în ciuda dilemelor de moralitate.

Turn Off The Lights nu se vrea a fi o explicație la întrebări de tipul „Ce i-a împins pe ei să comită infracţiuni?”, ci este o privire asupra vieții lor după prima zi de libertate. E un film plin de viață și de muzică – unul dintre foştii deţinuţi cântă tot timpul.

Documentarul este un tribut adus optimismului persoanelor de etnie rromă, iar filmul s-a născut din legătura personală pe care a avut-o regizoarea Ivana Mladenović cu această cultură în perioada copilăriei. Regizoarea s-a născut în Kladovo, Serbia și s-a mutat la București pentru a studia regie de film la UNATC, după care a continuat cu un master, la aceeași universitate.

Din distribuție fac parte Papan Chilibar, cunoscut pentru rolul din Eu când vreau să fluier, fluier (Florin Șerban, 2010) și Alexandru Mititelu, care a mai jucat în filmul Loverboy (Cătălin Mitulescu, 2011).

Din 7 mai, Turn Off The Lights va putea fi urmărit la Cinema Union din București.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here