Twelve Years a Slave


Premiera: 03 January 2014
0
488

Ecranizarea autobiografiei lui Solomon Northup, drama unui bărbat liber ce ajunge vândut ca sclav (interpretat în film de Chiwetel EjioforEnd Game, American Gangster, Salt) constituie ocazia care îi readuce împreună pe Michael Fassbender și regizorul Steve McQueen, cei doi colaborând în trecut la excentricele  Shame și Hunger. Filmul a primit premiul Oscar la categoria Best Picture, in cadrul ceremoniei desfasurata pe 2 martie 2014, un al doilea premiu revenind  actritei Lupita Nyong'o (Best Supporting Actress).

După Django Unchained, Twelve Years a Slave este încă un film care se întoarce într-o epocă anterioară abolirii sclaviei în America. Povestea e centrată aici mai degrabă pe dramă decât pe acțiune, filmul urmărind povestea suferinței unui bărbat liber din New York-ul anilor 1840, dramă care începe după ce i se face o ofertă de muncă într-un alt oraș.

Northop acceptă, dar în loc să primească ceea ce i s-a propus, e răpit și forțat să lucreze pe o plantație din Louisiana pentru următorii 12 ani.

Distribuția îi include și pe Brad Pitt, Paul Giamatti (Sideways, Cosmopolis),Paul Dano (Ruby Sparks, Being Flynn) sau pe micuța Quvenzhané Wallis (Beasts of the Southern Wild).

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here