Zilele Filmului Coreean 2013

0
460

În weekendul 15-17 noiembrie, Cinema Elvira Popescu va găzdui festivalul Zilele Filmului Coreean, care va reuni filme coreene de artă ale anului 2012, greu accesibile în afara festivalurilor internaționale.

Zilele Filmului Coreean se deschide cu proiecția în premieră a filmului In Another Country (Da-reun na-ra-e-seo) al regizorului Sang-soo Hong, având-o ca protagonistă pe actrița Isabelle Huppert. Filmul este compus din trei episoade, iar în fiecare dintre ele Huppert joacă rolul unei turiste franceze (cu istorii diferite), care intră în contact cu aceiași oameni și aceleași locuri, dar în contexte diferite – toate acestea duc, din aproape în aproape, la găsirea răspunsului spiritual pe care fiecare personaj îl caută. Filmul va fi proiectat vineri, 15 noiembrie, la orele 19.00.

Vedeta festivalului este cu siguranță Pieta a lui Ki-duk Kim, premiat cu Leul de Aur la Veneția în 2012. Ki-duk Kim este probabil cel mai controversat regizor coreean, și cu siguranță cel mai premiat. Filmul Spring, Summer, Fall, Winter… and Spring a fost premiat la Locarno IFF în 2003, 3-Iron a primit Leul de Argint și premiul FIPRESCI la Veneția 2004, iar Samaritan Girl a fost răsplătit cu Ursul de Argint la Berlinale 2004. Pieta spune povestea unui bărbat care lucrează ca recuperator pentru o companie de împrumut financiar ale cărui metode sunt violente. Întâlnirea cu mama sa, care îl abandonase la naștere, îl determină să se schimbe, însă victimele sale trecute intervin în liniștea sa și a mamei lui. Filmul va putea fi urmărit sâmbătă, 16 noiembrie, de la orele 19.00.

Duminică de la 19.00 va fi proiectat The Weight în regia lui Kyu-hwan Jeon. Filmul spune povestea lui Jung, un antreprenor de pompe funebre, care suferă de tuberculoză și de artrită. Munca sa îi face plăcere, în ciuda suferinței sale fizice. Cadavrele îi sunt modele pentru picturi, singura sa pasiune. The Weight a fost răsplătit la Veneția în 2012 cu Queer Lion, devenind primul film coreean care a primit acest premiu.

Biletele pentru fiecare proiecție vor putea fi achiziționate de la casieria cinematografului Elvira Popescu la prețul de 10 lei/bilet sau online prin EventBook

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here