Ziua Internaţională a Cărţii – Welttag des Buches – Journée mondiale du livre 2015

0
459

Organizatorii din Bucureşti ai Zilei Internaţionale a Cărţii, sărbătorită pe 23 aprilie, lansează o chemare către toţi cititorii: “Vă invităm alături de noi să celebrăm cartea în toate în toate manifestările ei. De sunteţi cititori pasionaţi sau doar flirtaţi din când în când cu câte-o carte, vă invităm să cunoaşteţi câţiva dintre profesioniştii din industriile cărţii.”

Aceştia ne-au pregătit o mulţime de ateliere interactive, lecturi publice şi alte surprize inedite atât pentru cei mici cât şi pentru adulţi. Spre exemplu, de la 17:30 Institutul Francez va încânta copiii cu Numériludique – un atelier digital în cadrul căruia copiii sunt invitaţi să descopere limba franceză prin jocuri, lecturi interactive şi aplicaţii amuzante pe tabletă şi pe calculator, iar Goethe-Institut Bucuresti începe la 15:30 cu Jan Koneffke care va prezenta într-o lectură publică romanul „Die sieben Leben des Felix Kannmacher” / „Cele șapte vieți ale lui Felix K.“.

Printre altele, la Biblioteca Naţională a României vom putea vizita Expoziţia “Restaurarea – meserie vocaţională reflectată în imagini”, care va sublinia etapele restaurării documentelor de patrimoniu, cu ajutorul fotografiilor martor. Vizitatorii vor putea urmări metamorfozarea unui document aproape pierdut într-o lucrare ce va rămâne mărturie a civilizaţiei româneşti pentru generaţiile următoare.

Biblioteca Metropolitană București ne invită de la 17:00, la Biblioteca Vie, unde putem "împrumuta" pentru 15-30 de minute un autor, editor sau ilustrator sau putem "citi" un librar sau un critic literar. 

Ziua Internaţională a Cărţii – Welttag des Buches – Journée mondiale du livre este un eveniment organizat de Goethe-Institut Bucuresti, Institutul Francez, Biblioteca Metropolitană București si Biblioteca Naţională a României

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here